Jouw toekomst met Accountancy

Na je hbo Accountancy kun je bij allerlei bedrijven aan de slag. Van kleine bedrijven tot beursgenoteerde ondernemingen. Van overheidsinstellingen tot goede doelen organisaties. Doorstuderen voor (AA) accountant administratieconsulent of (RA) registeraccountant? Deze bachelor sluit perfect aan!

hoorcollege, instituut finance and management, FEM

Beroepen

Als Bachelor of Economics ben je al aardig thuis in de 4 beroepstaken van een accountant: controles, rapportages, adviezen en belastingzaken. De titel AA of RA krijg je als je doorstudeert aan een accountant opleiding en genoeg praktijkervaring opdoet. Met een bachelor accountancy kun je aan de slag als:

 • Junior assistent accountant

  Je vervult een adviserende óf een controlerende rol. In het 1e geval help je klanten met de financiële administratie en de belastingaangifte. In het 2e geval controleer je juist administraties van klanten. In deze rol geef je geen adviezen, want je bent onafhankelijk.  
 • Assistent-controller

  In deze functie werk je voor 1 bedrijf. Jij bent de financiële sparring partner van een organisatie. De financiële 'backbone' van de organisatie is in jouw handen. Je controleert, rapporteert en je geeft advies aan de directie.  
 • Administratieconsulent

  Een functie waarin je vooral voor het MKB werkt. Je bent verantwoordelijk voor de loonadministratie en je stelt de jaarrekening op. Je doet de belastingaangifte en geeft fiscale adviezen. Voor MKB-ers zijn administratieve zaken vaak lastig: als administratieconsulent ben je voor hen je gewicht in goud waard! 

Wat wil je later worden?Op de bank met studenten

Doorstuderen

Als zelfstandig accountant aan de slag? Dat kan als je nog even doorstudeert: aan de HAN of aan een universiteit. Via onze post-hbo opleiding ben je in 2 jaar Accountant-administratieconsulent (AA).

 • Post-hbo AA Accountancy MKB

  Een opleiding 'nieuwe' stijl die perfect is afgestemd op de praktijk. Met deze deeltijdstudie kun je in 2 jaar de AA titel bemachtigen. 
 • Registeraccountant (RA)

  Deze titel krijg je als je een universitaire studie oppakt. Je werkt en studeert dan tegelijkertijd. Je bent zo'n 3,5 jaar bezig. Als je klaar bent, mag je als RA inschrijven in het accountantsregister. 

Volgende paginaDit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Accountancy.

docent klas studenten klaslokaal lessituatie, FEM commerciele economie, accountancy