Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
 • 1 op 1 gesprek
  Stel al je vragen aan een specialist
Kom langs
Open Dagen, Proefstuderen etc.
 • 25mrt
  Open Dag
  Arnhem - 10:00 - 14:00
 • 1apr
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in
 • Rondleidingen
  Krijg een persoonlijke rondleiding

Jouw toekomst met Accountancy

Na je hbo Accountancy kun je bij allerlei bedrijven aan de slag. Van kleine bedrijven tot beursgenoteerde ondernemingen. Van overheidsinstellingen tot goede doelen organisaties. Doorstuderen voor (AA) accountant administratieconsulent of (RA) registeraccountant? Deze bachelor sluit perfect aan!

hoorcollege, instituut finance and management, FEM

Beroepen

Accountant worden? Met de hbo bachelor Accountancy ben je al aardig thuis in de 4 beroepstaken van een accountant: controles, rapportages, adviezen en belastingzaken. De titel AA of RA krijg je als je doorstudeert aan een accountant opleiding en genoeg praktijkervaring opdoet. Met een bachelor accountancy kun je aan de slag als:

 • Junior assistent accountant

  Je vervult een adviserende óf een controlerende rol. In het 1e geval help je klanten met de financiële administratie en de belastingaangifte. In het 2e geval controleer je juist administraties van klanten. In deze rol geef je geen adviezen, want je bent onafhankelijk.  

 • Assistent-controller

  In deze functie werk je voor 1 bedrijf. Jij bent de financiële sparring partner van een organisatie. De financiële 'backbone' van de organisatie is in jouw handen. Je controleert, rapporteert en je geeft advies aan de directie.  

 • Administratieconsulent

  Een functie waarin je vooral voor het MKB werkt. Je bent verantwoordelijk voor de loonadministratie en je stelt de jaarrekening op. Je doet de belastingaangifte en geeft fiscale adviezen. Voor MKB-ers zijn administratieve zaken vaak lastig: als administratieconsulent ben je voor hen je gewicht in goud waard! 

Baankansen en salaris

Je baankansen zijn zeer goed! Met  een hbo opleiding Accountancy verdien je gelijk al een goed salaris. Het startsalaris ligt gemiddeld tussen de 2.717 - 2.953* bruto per maand. Daarna kan dit al gauw flink oplopen. Binnen het accountantsvak zit je salaris  na verloop van tijd  gemiddeld zelfs in de top 3 in vergelijking met alle andere beroepen op hbo-niveau**.

*bron: Intermediar juni 2021 

**bron: nationaleberoepengids, juni 2021

#50euroweek briefgeld euro budget

Futureproof Financials hard nodig!

Duurzaam ondernemen heeft de toekomst. Verder kijken dan winst alleen. Steeds meer bedrijven rapporteren niet alleen over financiën, maar ook over hun milieu- en sociale impact. Dat vraagt een veel ruimere blik dan cijfers alleen. Accountants gaan een belangrijke rol spelen in dit nieuw economisch denken. Jij dus ook!

Wij leggen in je opleiding daarom extra nadruk op het denken in meervoudige waardecreatie. Zo kun jij je straks onderscheiden als Futureproof Financial!

 

477478 AFEM, jongen futureproof financial, website, 520x520 web

Wat wil je later worden?Op de bank met studenten

Doorstuderen

Zelfstandig accountant worden? Dat kan als je nog even doorstudeert: aan de HAN of aan een universiteit.

 • Post-hbo AA Oriëntatie Accountancy MKB (2 jaar)

  Wil jij je AA-titel bemachtigen en na je diploma direct doorstuderen voor je theoretische opleiding? Dan is deze post-hbo opleiding aan de HAN precies wat je zoekt. 
 • Post-hbo AA MKB Theorie en Praktijk (3 jaar)

  Wil jij je AA-titel halen? De HAN biedt ook de gecombineerde opleiding aan, waarin het theoretische deel en de verplichte praktijkopleiding volledig op elkaar zijn afgestemd. 
 • Post-hbo Controlling (1 jaar)

  Wil jij jezelf verder ontwikkelen en via het post-hbo een universitaire master halen? Dan is deze post-hbo je volgende stap.
 • Registeraccountant (RA)

  Deze titel krijg je als je een universitaire studie oppakt. Je werkt en studeert dan tegelijkertijd. Je bent zo'n 3,5 jaar bezig. Als je klaar bent, mag je als RA inschrijven in het accountantsregister. 

Dit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van de hbo Accountancy.

docent klas studenten klaslokaal lessituatie, FEM commerciele economie, accountancy