Marijke Kral

Lectoraat Leren met ict

Elke leerling en student verdient optimale ontwikkelkansen tot sociaal persoon, creatieve professional en betrokken wereldburger. Dat vraagt voor de één iets anders dan voor de ander. Hier ligt de kernopdracht van het onderwijs. Hoe kunnen we dit beter doen? Welke kansen biedt ict? Deze vragen houden mij bezig en wil ik helpen beantwoorden.

lectoraat leren met ict marijke kral

Hoe ziet beter onderwijs met ict er uit? Wat is ervoor nodig? Kennis hierover ligt nog niet voor het oprapen. Mijn team en ik geven hier inhoud aan, met betrokkenen uit de onderwijspraktijk en lerarenopleidingen. Dat doen we in het iXperium/CoE: een netwerkorganisatie die precies past bij wat ik voor ogen heb. Onderzoekers vinden er verbinding met leraren(opleiders), leidinggevenden, ict-experts, studenten en leerlingen. Ze werken samen in labs en designteams. Het is mooi om te zien hoe handelingsverlegenheid plaatsmaakt voor enthousiasme. Hoe ict-geletterdheid groeit en kennis zich ontwikkelt.

 

Over Marijke

Expertise:

  • Leren met ict, gepersonaliseerd leren met ict
  • Ict-geletterdheid
  • Professionalisering docenten voor lesgeven met en over ict
  • Onderwijsinnovatie met ict
  • Leidinggeven aan onderwijs en ict

Het lectoraat Leren met ICT

Ict-geletterdheid is van groot belang in de digitale samenleving. Ons lectoraat doet praktijkgericht onderzoek. Om zo gepersonaliseerd leren met inzet van ict én ict-geletterdheid in het onderwijs verder te ontwikkelen 

Student filmt student

Centre of Expertise (CoE)iXperium

Het iXperium (Centre of Expertise) draagt bij aan onderwijs waarin de digitale technologie beter wordt benut. Het doel is effectiever, op maat gesneden onderwijs. We zetten ict-geletterdheid van leerlingen en studenten op de agenda, zodat iedereen gelijke kansen in de samenleving heeft. Samen bouwen we aan onderwijs met ict.

Kind met robot

Nieuws en artikelen

Student filmt student
192178 Lector Anne-Marieke van Loon
Oefenen, oefenen, oefenenLeren in de virtuele praktijk
406997 Meisje met 3dbril op. Als beeld bij ixpod
243284 Portret Tanja van Grinsven onderzoeker leren met ict
30404 Drie studenten werken op laptop
421146 Krassen op het dashboard. kennisnet. iXperium
363264 kinderen op laptop
412197 Kennistafel coverfoto jongen en meisje

Publicaties

Er verschijnen regelmatig publicaties vanuit het Lectoraat 'Leren met ict'.

handen met documenten

Blijf op de hoogteAbonneer op onze nieuwsbrief

Ieder kwartaal bundelt de Academie Educatie haar onderzoeksnieuws en activiteiten in een digitale nieuwsbrief. Je vindt er informatie over projecten waaraan we werken, samenwerkingen, bijeenkomstkomsten, spellen en handige tools.

Overlegen en samenwerken