InScience 2022 - 4 en 5 november

InScience zet onderzoek in de spotlights via het medium film. Ook studenten, docent-onderzoekers en lectoren van de HAN dragen bij aan het festival. Dit jaar vindt het debat HAN Unexpected plaats samen met InScience. Ben jij erbij?

2023Wat staat er op het programma?

Voor 4 dagen lang vertoont InScience in Nijmegen de meest indrukwekkende wetenschapsfilms van de afgelopen jaren, 55 titels in totaal. Films waarin actuele uitdagingen levensgroot belicht worden, van klimaatcrisis tot viruspandemie tot trauma tot transfobie. Waarin ook oplossingen worden onderzocht, zoals rewilding, neurotechnologie, massavaccins en grensverleggende medische wetenschap. Films die vragen stellen. Films die verwondering vieren. Het thema van deze editie is ‘experiment’.

Op 17 maart vindt ook het debat HAN Unexpected@InScience over snijvlak tussen zorg en technologie plaats op een unieke InScience locatie.

InScience 2023 - experiments

Voor HAN-studenten en -medewerkers Speciale partnerkorting

HAN-studenten en -medewerkers kunnen als ze Friends with Benefits worden van InScience het hele festival met €1 korting naar het festival. Daarnaast ontvangen ze dan ook onze nieuwsbrief en twee vrijkaarten. Meer informatie vind je hier.
 

DebatHAN Unexpected@InScience

Tijdens het InScience festival ben je op 17 maart van harte welkom op het HAN Unexpected@InScience met als thema Change the way we care. Wat mag je verwachten als bezoeker van HAN Unexpected@InScience?

 

HAN Unexpected Slim, Schoon, Sociaal

Bekijk het programma Programma InScience

 • Vrijdag 17 maart  15.00 - 17.30 uur Mariënburgplein Nijmegen
  HAN Unexpected@InScience

   
 • Zaterdag 18 maart 13.50 – 14.20 uur  - Amazing Discoveries Stage
  HAN-docent Neeltje van Camp - presentatie en demonstratie over onderwijsinnovatie via VR-simulatie.
   
 • Zaterdag 18 maart 19.00 - 21.05  -  LUX1
  HAN-docent-onderzoeker Clark Nowack in het nagesprek bij film Luminous een pleidooi houden om te durven falen.
   
 • Zondag 19 maart 15.15 – 17.15 -   LUX1
  HAN programmanager Circulaire Economie Frank Croes geeft een talk na de film Geographies of Solitude over de transitie naar een groene samenleving door drastisch minder vuilnis te creëren. 

Krijg alvast een voorproefjeTrailer InScience 2023

Over InScience

InScience, Dutch International Science Film Festival is een meerdaags onderzoeksfilmfestival dat sinds 2014 elk jaar plaatsvindt in november.

Op het festival worden de beste en mooiste onderzoeks- en wetenschapsfilms van het jaar vertoond. Kort en lang, documentaires en speelfilms, animatie en live-action, met filmdebatten en kunstexposities. InScience is een uitgelezen podium om het praktijkgericht onderzoek van de HAN regionaal en (inter)nationaal op de kaart te zetten. De HAN is een van de partners van InScience. LUX en Radboud Universiteit zijn initiatiefnemers.

Still uit The Peacemaker

InScience Voor praktijkgerichte onderzoekers

De HAN staat niet alleen voor onderwijs, maar ook voor het ontwikkelen en delen van kennis. Dat willen we op een manier doen die je onthoudt en gebruikt. Filmfestival InScience biedt een (inter)nationaal podium voor praktijkgerichte onderzoekers, vlak om de hoek. Experimenten, onderzoeksopstellingen en debatten laten bezoekers van InScience kennismaken met wetenschappelijk onderzoek, zowel kennisgericht- als praktijkgericht onderzoek. Dat kan niet zonder de betrokkenheid en het enthousiasme van onderzoekers en lectoren. Zij vormen een belangrijke schakel in het programma van InScience.

Wat levert het onderzoekers op?

 • Een breed platform om data te verzamelen voor wetenschappelijk onderzoek
 • Een publiek van meer dan 10.000 bezoekers, waaronder 2200 studenten of leerlingen
 • Een uitgelezen kans om publiciteit te genereren voor wetenschappelijk onderzoek
 • Netwerk- en uitwisselingsmogelijkheden met wetenschappers en filmmakers
 • In samenwerking met InScience wordt je onderzoek op een aantrekkelijke manier vormgegeven en gepresenteerd op het festival
Still uit Inventing Tomorrow

Nieuws

Circulaire economie op internationaal filmfestival'Plastic wordt niet gemaakt om het ecosysteem te vernielen'
512860 Frank Kroes vertelt op Wetenschapsfilmfestival InScience over de Circulaire Economie.
Terugblik HAN Unexpected@InScienceEen trilvest met ‘haken en ogen’
509905 Beeld van HAN Unexpected@Inscience op 17 maart 2023, let's change the way we care
465206 3 pitches van HAN studentenprojecten tijdens InScience.
461938 Header InScience 2022
DuurzaamheidscaféMet je neus in de fijnstof
336354 InScience filmfestival 2021 Lust for Life
339018 Videostill campagnetrailer InScience 2021
336355 InScience filmfestival lust for life 2021 - 4
336354 InScience filmfestival 2021 Lust for Life

Meedoen met InScience? Leg contact

Nu zijn er tal van manieren om kennis over te dragen, maar weinig zijn zo effectief als film. Ben je onderzoeker en lijkt het je zinvol en leuk een talk bij een van de vertoonde films te verzorgen, deel te nemen aan een debat of een andere bijdrage te leveren? Neem contact op met InScience (info@insciencefestival.nl)