Stappenplan online onderwijs ontwikkelen

Welke stappen neem je om je onderwijs online vorm te geven? Op deze pagina vind je een stappenplan om tot een online onderwijsprogramma te komen.

239637 Illustratie online DLWO magazine

Stappenplan

Tips & Tricks

  • Op SURF Communities abonneer je je per thema op informatie over online toetsen, software en tools, video, open (leer-)materialen en meer. En daar vind je ook een verzameling artikelen over online onderwijs.  
  • Advies en uitgangspunten om over na te denken vóór je onlineonderwijs gaat ontwikkelen: Advice to those about to teach online because of the corona-virus.
  • SURF houdt in de Koffie break gesprekken met docenten met mooie voorbeelden. Bekijk bijvoorbeeld deze Koffie break met Aleid Brouwer: "Zo houd ik studenten bij de online les" .
  • Voor de Open Universiteit is online leren niet iets nieuws maar hun core business. Zij helpen onderwijsinstellingen voor wie het wel een uitdaging is met een goede website en een aantal gratis webinars. De website staat vol tips en tricks en is tool neutraal. Website online leren OU.

Let op! Niet alle tools die hier genoemd worden, worden ondersteund door HAN. Zie de Toolbox voor door de HAN ondersteunde tools.