In alle hoeken verbonden met MS 365

In HAN Sparkcentres, Labs en Werkplaatsen werken studenten, docenten, burgers, professionals, vrijwilligers en onderzoekers samen aan maatschappelijke opgaven. Samen leren, innoveren en ontwikkelen zij, vaak in wijk- of gezondheidscentra. Hoe verbinden we al die betrokkenen in de driehoek onderwijs, onderzoek en praktijk? We zoeken manieren om allemaal online verbonden te blijven. Biedt Teams, de tool uit Microsoft 365, wellicht uitkomst? Dat onderzoeken we in dit experiment.

samenwerken

Verschillende perspectieven

 

In een Sparkcentre komen verschillende perspectieven samen. Vanuit het onderwijs is vooral een goed leerklimaat en begeleiding belangrijk. Onderzoekers willen data verzamelen, analyseren, hergebruiken, en publiceren. En het werkveld wil terugkoppelen richting gemeente en burgers. Deze 3 perspectieven krijgen een plek in Teams. De kanalen in Teams worden rond die belangen ingericht. Dat geeft de gebruikers een heldere structuur. Teams heeft enorm veel mogelijkheden, ofwel functionaliteiten. In het experiment proberen we alles uit en selecteren wat de gebruikers echt ondersteunt. Die functionaliteiten zetten we in. Zoals het delen van bestanden en informatie, en de opties om chatgesprekken of video-conferences te voeren.

We zochten een manier om online in verbinding te blijven. ‘Teams’ kwam als beste uit het experiment. Vooral de intuïtieve werking, het gemak waarmee je externen kunt toevoegen en de uitgebreide mogelijkheden spreken gebruikers aan.

​Deelnemers zijn enthousiast

 

Vergeleken met eerder geprobeerde tools (zoals Follio), is Microsoft Teams op dit moment het beste middel om de samenwerking binnen de Sparkcentres te ondersteunen. De 5 Sparkcentres werken inmiddels met de tool, en de studenten, docenten, onderzoekers en professionals zijn enthousiast. Teams werkt lekker intuïtief. Je voegt gemakkelijk externen toe, en je hebt uitgebreide mogelijkheden. Dat spreekt aan. Ook is het handig dat je zowel via pc, tablet als smartphone in Teams kunt werken. Een voorwaarde is wel dat iedere betrokkene beschikt over Microsoft 365. Gunstig dus dat de HAN dit in 2020 (mede vanwege de coronacrisis) ook voor de studenten heeft geregeld.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met Huib Langenberg, trekker van dit experiment.