Comeniusbeurs voor VR-project in Zorg en Welzijn

Binnen het thema ‘Regie voor de student in flexibel onderwijs’ heeft Astrid Timman recentelijk een ‘Senior Fellow beurs’ van het Comeniusprogramma verworven.

11 mei 2022
390603 Een foto van Astrid Timman. Zij is genomineerd voor Docent van het jaar 2022. Gepubliceerd door HB.

Virtual Reality-ruimte voor Vaktherapie

Hoe kan een vaktherapeut telepresent zijn in dezelfde VR-ruimte als de cliënt vanuit zijn eigen huis? Op welke manier kan de vaktherapeut dan ook ervaringsgericht werken op afstand? Het doel van het project VR Health Experience is het ontwikkelen van een VR-ruimte om vaktherapie te kunnen aanbieden.

03 februari 2022
282875 Telepresent als Vaktherapeut gebruik TiltBrush1

Eerste groep vaktherapeuten afgestudeerd aan de Master Vaktherapie

De Master Vaktherapie is een unieke opleiding die in 2019 bij de HAN van start is gegaan. De eerste groep vaktherapeuten is nu afgestudeerd. Met de titel 'Master of Arts' gaan deze 17 vaktherapeuten verder op de ingeslagen weg van professionalisering, onderbouwing en innovatie van vaktherapie. Voor zowel de therapeuten zelf als het vak een belangrijke mijlpaal. De onderzoeken en innovaties van zijn gebundeld in een speciaal uitgebracht abstractboekje.

Annelies Achterberg
22 oktober 2021
345320 Voorkant van het abstractboekje van de studenten van de Master Vaktherapie

Minder stress door muziektherapie

Stress verminderen door muziek en muziektherapie? Martina de Witte, onderzoeker en docent bij de HAN, onderzocht de effecten en toepassing van muziekinterventies bij mensen met een verhoogde kwetsbaarheid voor stress. Op 29 oktober promoveerde zij aan de Universiteit van Amsterdam op haar onderzoek.

19 oktober 2021
90865 Groepsles