HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Fair Health

Samen optrekken voor onderwijs en onderzoek in de wijk

Om onderwijs en onderzoek in stadsdelen beter te coördineren en organiseren zijn Fieldlabs Nijmegen in het leven geroepen. In deze werkplaatsen komen studenten direct in aanraking met de praktijk van de wijk. Daardoor kunnen ze gerichter projecten oppakken of onderzoek doen.

HAN Redactie
08 mei 2023
522480 Bijeenkomst in Lindenholt, Nijmegen, voor Fieldlabs Nijmegen
Fair Health

Studenten Leraar Aardrijkskunde en Engels: "gelijke kansen voor iedereen"

Veel mensen zijn het erover eens: iedereen heeft recht op gelijke kansen. Maar zijn er nu meer kansen dan vroeger, of andersom? En wat verstaan we onder ‘gelijke kansen’? Rens Gervers, student Leraar Aardrijkskunde en Sarah Heijnen, student Leraar Engels, geven hun mening.

HAN Redactie
18 april 2023
340136 Diverse handen van kleur die elkaar helpen, met blauwe achtergrond
Fair Health

Hoe krijg je aanknopingspunten boven tafel voor een betere gezondheid in de wijk?

Wat heeft een wijk nodig om de gezondheid van haar bewoners te stimuleren? En hoe versterk je de samenwerking tussen alle betrokken professionals? Daarover gingen wijkmanagers, bestuursadviseurs, beweegexperts, docenten, onderzoekers en studenten met elkaar in gesprek.

HAN Redactie
17 april 2023
519469 Het Spel 'Alles op Tafel'
Fair Health

HAN ondertekent intentieverklaring VN-verdrag Handicap

Wil je een inclusieve en veilige hogeschool zijn, dan heb je vasthoudende medewerkers én studenten nodig. Dat concludeerde Rob Verhofstad, voorzitter van ons College van Bestuur, tijdens de ondertekening van de intentieverklaring VN-verdrag Handicap.

Hanneke Bulten
13 april 2023
517793 null
Fair Health

Stop met je les afdraaien, start met écht luisteren naar jongeren

Een vrouw met een missie, zo kun je Gwendolijn Boonekamp gerust noemen. Uit je comfortzone stappen als student, docent of professional. Niet gedachteloos je les afdraaien, maar echt luisteren naar iemands verhaal. Aansluiten bij wat jongeren wél in beweging brengt.

HAN Redactie
13 april 2023
515830 Groepje VMBO-scholieren
Fair Health

Zelfscan helpt leraren bewuster te worden van gelijke kansen in het onderwijs

Hoe werk je als leerkracht aan gelijke kansen voor alle leerlingen in de klas? In 2022 verscheen het boek ‘Wat is eerlijk? Werken aan kansengelijkheid in het onderwijs’. De bijbehorende gratis zelfscan is een handige tool met stellingen die een positieve bijdrage leveren aan het verbeteren van kansenongelijkheid in de klas.

HAN Redactie
04 april 2023
371108 leerling onderbouw leest boek
Fair Health

Betere revalidatiezorg dankzij onderzoek naar inzet van digitale hulpmiddelen

Om revaliderende patiënten meer regie te geven over hun herstel en de zorg efficiënter in te richten, is de inzet van digitale hulpmiddelen sterk in opkomst. In het nieuwe dubbellectoraat ‘Digitale Transformatie in de Revalidatiezorg’ werken HAN University of Applied Sciences en de Sint Maartenskliniek samen aan digitale innovaties in de revalidatiezorg. Zorgprofessionals kunnen met nieuwe technologie bijvoorbeeld informatie uitwisselen en samenwerken met patiënten om zo betere revalidatiezorg te bieden.

HAN Redactie
30 maart 2023
513448 Ondertekening Health Valley nieuw lectoraat digitale transformatie revalidatie Yvonne de Haan en alle betrokkenen
Fair Health

30% van de Nederlanders vindt overheidsteksten te moeilijk

Zeker 30% van de Nederlandse bevolking heeft moeite met teksten van de overheid. De teksten zijn moeilijk te begrijpen door abstracte of onbekende woorden en lange zinnen. Veel lezers weten niet goed wat ze moeten doen na het lezen van de tekst. Dit blijkt uit de Monitor Begrijpelijkheid Overheidsteksten, een onderzoek naar meer dan 200 teksten over betalen of zorg. Het gaat om teksten die burgers op papier of online tegenkomen in hun contact met de overheid.

HAN Redactie
27 maart 2023
510731 Jongen met pet vult een onderzoek naar overheidsteksten in op een computer in het experience lab
Fair Health

Een trilvest met ‘haken en ogen’

Technologie in de zorg kan mooie toepassingen opleveren. Maar niet iedereen kan die betalen of ermee werken. Maakt technologie gezondheidsverschillen groter of kleiner? HAN Unexpected@Inscience besprak kansen en bedreigingen.

HAN Redactie
22 maart 2023
509905 Beeld van HAN Unexpected@Inscience op 17 maart 2023, let's change the way we care
Fair Health

"Toegankelijk communiceren doe je met en voor elkaar"

Het komt hard binnen, het verhaal van voormalig laaggeletterde Rob. Jarenlang droeg hij dagelijks zijn zieke vrouw de trap op en af. Een traplift aanvragen lukte niet. Want ja, formulieren. Hij deelde zijn ervaringen tijdens de dialoogsessie ‘Digi(taal) toegankelijke toekomst: bouw je mee?’.

HAN Redactie
07 maart 2023
503405 Toegankelijk Communiceren doe je voor en met elkaar.