Vlaggen en koeken op Coming Out Day

“We willen dat iedereen zich elke dag welkom en veilig voelt op de HAN en dat iedereen vrij is om zichzelf te zijn." Dat zei Rob Verhofstad, onze voorzitter van het College van Bestuur, bij het hijsen van de Progressvlag op de campus in Arnhem.

11 oktober 2021
339319 hijsen pride vlag, coming out day
College van Bestuur

Samenwerking, bevlogenheid en innig verbonden met onderzoek

In de 13e editie van CvB on Tour brachten Rob Verhofstad en Bridget Kievits van het College van Bestuur een bezoek aan de Academie Built Environment. Yvonne de Haan moest door omstandigheden verstek laten gaan.

03 september 2021
316040 bouwkundestudenten in oude fabriekshal

HAN-ambassadeurs op het podium

Ze leggen verbindingen, bouwen bruggen, werken constructief aan oplossingen, tonen eigenaarschap, zijn innovatief en zijn daarmee ambassadeurs voor de HAN. CvB-leden Bridget Kievits en Yvonne de Haan deelden met zichtbaar enthousiasme en een passende quote aan de winnaars de HAN-prijzen uit. In 4 categorieën.

27 augustus 2021
307769 Een uitsnede van het beeld van de Opening van het studiejaar en de HAN Parade. Geplaatst door HB.

Opening van het studiejaar - Hubert Bruls

"Als we de afgelopen periode één ding hebben geleerd, dan is het dat de mens ongeneeslijk sociaal is." Het zijn woorden van Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, die hij tijdens de opening van het nieuwe studiejaar sprak en waarbij hij de nadruk van samenkomen, -werken, -leren, -onderzoeken en ervaren aanhaalde.

Opening van het studiejaar - Rob Verhofstad

Studenten die het verschil maken, dat is de kern van de koers van de HAN voor de komende jaren. Studenten die voortbouwen op wat hun voorgangers het jaar daarvoor hebben bereikt. "Een onderzoeksproject houdt niet op bij de grenzen van een discipline of academie. Om verschil te maken moet er cross-disciplinair en cross-sectoraal worden gewerkt." Dat stelde CvB-voorzitter Rob Verhofstad bij zijn openingsspeech van het nieuwe studiejaar.

Trots op de HAN in Gelderland

Bij de HAN werken we aan de werknemers van de toekomst: het human capital, noemen we dat. De gedeputeerden Van der Wal en Kerris zagen vol trots hoe onze studenten werken aan de innovaties voor een duurzame toekomst. Ook Jan van Dellen, wethouder van de gemeente Arnhem, en Marcel Hielkema, voorzitter van VNO-NCW Midden, genoten van de presentaties.

12 juli 2021
306703 Christianne van der Wal en Peter Kerris op bezoek bij het MIC Infrawall en fiat doblo range extender en op het H2lab

Machteld Roos treedt toe tot de Raad van Toezicht van de HAN

Met ingang van 1 juli a.s. treedt drs. Machteld Roos (1975) als lid toe tot de Raad van Toezicht van de HAN. De Raad van Toezicht en het College van Bestuur heten Machteld van harte welkom!

29 juni 2021
299386 Kapittelweg 33 Nijmegen Ergotherapie studeren hbo opleiding studenten kantine met laptop

Over 15 jaar 1 op 4 mensen in de zorg nodig

Hoe verloopt een goed intakegesprek met virtuele cliënt Max? Bridget Kievits, lid van het College van Bestuur, nam in het iXperium Health, getooid met een VR-bril, de proef op de som. Inzet van zorgtechnologie is dé oplossing voor de groeiende vraag naar zorg en het enorme tekort aan zorgprofessionals. Dat bleek onder meer uit het recente CvB-bezoek aan de Academie Gezondheid en Vitaliteit.

16 juni 2021
300026 Bridget Kievits (CvB) met VR-bril bij academie gezondheid en vitaliteit
College van Bestuur

Financieel expert is allesbehalve het kasplantje op kantoor

De accountant, controller of financieel adviseur… zijn dat niet kasplantjes op het kantoor? Zijn dat niet levende calculators, versmolten met bureaustoel, beeldscherm en toetsenbord? Als het aan de Academie Financieel Economisch Management ligt absoluut niet!

03 juni 2021
295974 Het CvB was op bezoek bij AFEM op 31 mei. Op deze foto staan alle aanwezigen bij het bezoek.

Welkom op de campus!

Yes! Vanaf maandag 26 april kunnen we onze studenten weer verwelkomen op de campus. Weliswaar voor één dag in de week, en met inachtneming van de algemeen geldende maatregelen zoals de 1,5 meter afstand, het dragen van mondkapjes en het regelmatig handen wassen. De kentering is ingezet. En wat mij betreft is dat vooral goed nieuws.

242522 null
Rob Verhofstad