Grote stap voor DEMAND

Op 23 november vond de eerste bijeenkomst van projectleden uit de betrokken onderwijsinstellingen plaats in Arnhem. Tijdens deze uitwisseling van kennis tussen (docent-)onderzoekers en lectoren vanuit de HAN, Saxion en Fontys zijn grote stappen gezet. De bijeenkomst heeft onder andere bijgedragen aan het verfijnen van de gedeelde koers voor de onderzoeksgroep DEMAND.

326c5a72-8ebb-11ee-8ed7-e2d890be3df2 Foto tijdens de eerste DEMAND meet up tussen HAN, Saxion en Fontys.

Rondleiding over de campus

De middag begon met een rondleiding langs de diverse labs op de HAN campus in Arnhem. Hier hebben de deelnemers een kijkje kunnen nemen bij de medialabs, zoals een podcaststudio, een ruimte voor productfotografie en het Usability lab.

Mensen kijken naar schermen in een usability-lab

Eerste samenkomst

Na de rondleiding zijn de deelnemers weer samengekomen in de overlegruimte om verschillende aspecten van DEMAND te bespreken. Dit is de eerste keer dat de deelnemers van de onderzoeksgroep op deze manier fysiek samenkomen. Begin 2024 is er een bijeenkomst waar ook de externe partners voor uitgenodigd zijn. Door samen te komen, kennis te delen en vragen te stellen wordt de samenwerking van onderwijs, onderzoek en het werkveld versterkt.

Ongeveer 20 mensen zitten in een U vorm aan tafels, te luisteren naar een presentatie

Kennisuitwisseling

Tijdens de bijeenkomst, zijn er meerdere onderwerpen aan bod gekomen, zoals Datalabs, learning communities en mogelijkheden voor interessante casussen. De bijdrage van alle leden zorgde voor een prettig gesprek waarbij iedereens visie en ervaring gedeeld werd. Er is veel geleerd tijdens deze sessie. Zo kwam een concreet voorbeeld van Fontys aan bod, waar een van de onderzoekers een groot aantal afstudeeropdrachten verzamelt. Door de afstudeeropdrachten te analyseren komen er veel relevante vraagstukken uit over wat er op dit moment speelt in het werkveld en wat de actuele vragen en behoeften zijn. Dit is een van de manieren, naast het onderhouden van contact met het werkveld, om met DEMAND in te spelen op wat nodig is om organisaties te ondersteunen bij het optimaal inzetten van dataketens.

Meer weten over Demand?