HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Academie IT en Mediadesign

Deelnemers Make IT Work geven eindpresentatie

Tien deelnemers van het omscholingstraject Make IT Work verzorgden op 15 oktober hun eindpresentatie. Vol trots lieten zij het behaalde resultaat van het afgelopen half jaar zien tijdens de projectpresentatie van een webapplicatie.

HAN Redactie
20 oktober 2021
33946 Presentatie, presenteren, vergaderen
Academie IT en Mediadesign

Wildr wint de Silver Spin Award

Studenten Lora Goudswaard, Jan-Willem Zandvoort, Janine Aalberts, Bram van Woerden en Josephine Li hebben tijdens de Dutch Creativity Awards de Silver Spin, categorie student gewonnen! De jury was het er unaniem over eens: Wildr is wat jongvolwassenen in deze tijd nodig hebben.

HAN Redactie
07 oktober 2021
335491 Studenten CMD bij de uitreiking van de Spin Awards
Academie IT en Mediadesign

De Week van de (digitale) Toegankelijkheid

Het is de Week van de Toegankelijkheid en daarom is overal in Nederland extra aandacht voor een toegankelijke samenleving. Naast fysieke toegankelijkheid is digitaal kunnen meedoen inmiddels net zo belangrijk.

HAN Redactie
06 oktober 2021
234457 null
Academie IT en Mediadesign

Overheidsteksten over schuldhulp vaak nog te moeilijk

Overheidsinstanties sturen nog steeds moeilijke teksten aan mensen met schuldproblemen. De taal is in 62% van de gevallen moeilijk te begrijpen voor laagopgeleide lezers. Ook is het lang niet altijd duidelijk wat de lezer moet doen met een tekst. De teksten ontmoedigen de lezers door hun lengte, of zorgen voor veel stress door hun onbegrijpelijkheid.

HAN Redactie
08 september 2021
316647 Man leest overheidsbrieven aan tafel
Academie IT en Mediadesign

Nieuwe IT-minor DevOps van start

De Academie IT en Mediadesign biedt samen met Info Support minor DevOps aan. Het is een multidisciplinaire minor, waarbij studenten aan de slag gaan met de theorie achter DevOps. Onder begeleiding van Info Support consultants werken studenten aan een project van een klant van Info Support om het DevOps-principe van A tot Z uit te werken.

HAN Redactie
06 juli 2021
32743 minor-studenten-project
Academie IT en Mediadesign

Eerste lectoraat digitale toegankelijkheid in Nederland van start

De HAN en expertiseorganisatie Bartiméus starten met een uniek Nederlands lectoraat ‘Inclusive Digital Design & Engineering; voor mensen met een (visuele) beperking’.

HAN Redactie
22 juni 2021
300645 Studenten kijken in de klas naar een presentatie van hun project
Academie IT en Mediadesign

Comeniusbeurs voor Guido Crolla

Een gemeenschap waar studenten hun eigen leerroute creëren op basis van persoonlijke signatuur, leiderschap en innovatiekracht. Deze onderwijsinnovatie kan docent Guido Crolla de komende twee jaar toepassen bij de HAN. Voor zijn project ArtiVisual Impact Design ontvangt hij een Comenius Senior Fellow-beurs van 100.000 euro.

HAN Redactie
09 juni 2021
296684 Guido Crolla ontvang de Comeniusbeurs voor zijn project ArtiVisual Impact Design
Academie IT en Mediadesign

Make IT Work van start

De regionale arbeidsmarktvraag naar hoogopgeleide IT’ers blijft onverminderd groot. Omscholingstraject Make IT Work biedt mensen met een hbo-of wo-achtergrond in vijf maanden een omscholing tot IT-professional. De deelnemers gaan hierna gegarandeerd aan de slag in een baan als software engineer, terwijl de betrokken werkgevers kunnen rekenen op nieuwe gekwalificeerde medewerkers.

HAN Redactie
24 maart 2021
237739 groep jonge mensen rond presentatie
Academie IT en Mediadesign

College van Bestuur on tour

Op maandagochtend 15 maart bracht het College van Bestuur een bezoek aan de Academie IT en Mediadesign. Het was een eerste bezoek van een tour die het College brengt langs alle 14 academies van de HAN.

HAN Redactie
15 maart 2021
252448 Student krijgt online onderwijs
Academie IT en Mediadesign

Grotere IT-flexibiliteit in de zorg

Debbie Tarenskeen verdedigde met succes haar proefschrift over IT-flexibiliteit in de zorg. Hiermee is ze een van de weinige vrouwen die gepromoveerd is in de informatica. Inmiddels is ze met pensioen, al denkt ze nog niet aan stoppen met onderzoek of werk.

HAN Redactie
17 februari 2021
een arts overlegt met haar leidinggevende.