Over de Bogen 2023: 2 evenementen

Over de Bogen is hét verpleegkundig event in onze regio. Dit jaar, in november 2023, bestaat Over de Bogen uit twee zeer interessante evenementen waarbij verpleegkundige perspectieven centraal staan. Deze worden georganiseerd door zorgorganisaties in de regio in samenwerking met de HAN. Mis het niet!

298666 Foto van Waalbrug voor factsheet Thinkwise Software ihkv onderzoeksproject minor Circulaire Economie S2 2020-2021.

14 nov: symposium toekomstige zorg doen we samen!

Dit symposium is speciaal gericht op de samenwerking tussen wijkverpleging en intramurale zorg met het accent op transmurale zorg. De dagvoorzitters zijn Fred Wolters, van ZZG Zorggroep en Jolanda Uijen, van De Waalboog.

Programma

Ruth Pel-Littel, bijzonder lector bij het Lecoraat Wijkverpleging van de HAN houdt een presentatie, getiteld: ‘Alle goede dingen bestaan in drieën: de drie verpleegkundige rollen bij samen beslissen’. Marike Brugman, voorzitter verpleegkundige staf CWZ daagt ons uit om na te denken over de toekomst van de zorg. En er zijn 2 rondes met 8 parallelsessies over thema’s rond transmuraal opleiden en werken, samenwerkingen in de wijk en toekomstgerichte zorg. Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met de volgende partners: HAN – Academie Gezondheid en VitaliteitRadboudumc, ZZG zorggroepDe Waalboog, en CWZ.

Praktische info

 • Voor wie? Verpleegkundigen, verzorgenden, verpleegkundig specialisten en praktijkondersteuners huisartsen, studenten en stagiairs.
 • Karakter: kleinschaliger dan het evenement op donderdag, met een maximum van 250 gasten. Meld je dus snel aan om een plekje te bemachtigen.
 • Datum: dinsdag 14 november 2023
 • Tijd: 15.30 – 19.30 uur
 • Locatie: HAN, Kapittelweg 33, Nijmegen
 • Aanmelden: klik hier
 • Meer info? Voor praktische vragen: Lian.Grouwstra@han.nl en Voor inhoudelijke vragen: Benjamin.Wendt@han.nl

Meld je snel aan voor het seminar!

285600 waalbrug bij Nijmegen
draw-cta-title

16 nov: hoe innoveer en transformeer jij als verpleegkundige?

Tijdens dit grootschalige congres staat de ontwikkeling van onze verpleegkundige professie centraal. Er is volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en te leren van vakgenoten.

Programma

De ontwikkeling van de verpleegkundige professie staat centraal. We ontmoeten elkaar, delen ervaringen en leren van vakgenoten.

Tijdstip Onderdeel
09.30

Inloop + koffie

10.00 Welkom door Nanda Vermeulen en Christine de Vries
10:10 Harry Sonneschijn: Hoe maak ik een vuurtje?
10:30 De Rijn netwerkprijs
11:10

Dr. Catharina van Oostveen: Positieve werkomgeving voor verpleegkundigen en docenten

11:55 De Waal professionaliseringsprij
12:35

Lunchpauze

13:30 Harry Sonneschijn: We gaan weer van start
13:35 De Maas implementatieprijs
14:15 Workshopronde
15:15 Pauze
15:30 Prof. dr. Anne Marie Weggelaar: Innovatie en transformatie in de verpleegkundige praktijk en onderwijs
16:15 Harry Sonneschijn: Wrap-up
16:30 Netwerkborrel

 

Praktische info

 • Voor wie? Verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, -docenten, -wetenschappers, -directeuren, -teamleiders en -beleidsmakers.
 • Karakter: een grootschalig, landelijk evenement
 • Datum: donderdag 16 november 2023
 • Tijd: 10.00-17.00 uur
 • Locatie: Radboudumc Experience Center (Geert Grooteplein Noord 15, Nijmegen)
 • Aanmelden: Klik hier
 • Meer info? Kijk op de website van het congres of mail naar events.rha@radboudumc.nl.

Ga jij voor de Rijn-, Waal- of Maasprijs?

Tijdens het congres op 16 november wordt een drietal prijzen, passend bij de speerpunten, uitgereikt. De Rijn netwerkzorgprijs wordt uitgereikt aan een verpleegkundige die netwerkzorg mede heeft geïmplementeerd en daarbij de persoonsgerichtheid hoog in het vaandel had staan. De Waal professionaliseringsprijs wordt uitgereikt aan een onderzoek ter bevordering van de positionering en professionalisering van het verpleegkundig vak. De Maas implementatieprijs uitgereikt voor een verandering die door een professional geïnitieerd is en leidt tot een vernieuwing in de praktijk. De vorm kan heel divers zijn zoals een implementatietraject op de werkplek of opschaling verandertraject. Kenmerkend is dat het interprofessioneel is ingestoken. Wil jij of wil jouw team meedingen naar één van deze prijzen? Kijk voor meer informatie op de website van Over de Bogen. Download dan het format van de prijs en stuur jouw motivatie vóór 9 oktober naar events.rha@radboudumc.nl.

Meld je snel aan voor het congres!

285600 waalbrug bij Nijmegen
draw-cta-title