Anna Reynvaan Wetenschapsprijs voor Benjamin Wendt

Benjamin Wendt is de winnaar van de Anna Reynvaan Wetenschapsprijs 2022. Zijn onderzoek en publicatie gaat over infectiepreventie in de thuiszorg. Volgens de jury is het een innovatieve, goed opgezette studie in een complexe werkomgeving. Met ook een duidelijke en relevante boodschap in coronatijd.

12 mei 2022
405204 Onderzoeker Benjamin Wendt Lectoraat Wijkverpleging wint Anna Reynvaan Wetenschapsprijs 2022
Lectoraat Wijkverpleging

Hoe maak je een Critical Appraisal of a Topic?

Verpleegkundigen hebben steeds vaker een Critically Appraised Topic (CAT) nodig voor beantwoording van een klinische vraag. CAT is een kritisch beoordeeld onderwerp op basis van wetenschappelijke literatuur. Hoe voer je zo’n CAT gemakkelijk uit? Gebruik het nieuwe handboek van 3 docenten van de HAN!

20 januari 2022
240861 biocentre c-elegans8. Samantha Hughes, Nikki Kolsters
Lectoraat Wijkverpleging

Meer gepaste zorg in de wijkverpleging

Iedereen zou alleen die zorg moeten krijgen die écht van meerwaarde is: gepaste zorg. Benjamin Wendt, wijkverpleegkundige en docent bij de HAN, is 1 november 2021 met promotieonderzoek gestart. Hij gaat met 12 teams uit de wijkverpleging aan de slag om niet-gepaste of onnodige zorg te verminderen.

03 november 2021
102281 een thuiszorgverpleegkundige helpt een nog thuiswonende oudere dame met beginnende dementie bij de dagelijkse zorgtaken

Eerstelijnszorg ouderen met migratieachtergrond

Hoe kunnen professionals in de wijk Nijmegen Dukenburg beter tegemoet komen aan de behoeften van ouderen met een niet-westerse migratieachtergrond? HAN studenten Verpleegkunde pakten deze vraag van het wijknetwerk op. Ze deden in het voorjaar van 2021 zelf onderzoek in de wijk.

22 september 2021
236837 locatie wijkcentrum Dukenburg

In de flow op de Dag van de Verpleging

Hoe zetten we verpleegkundigen extra in het zonnetje op 12 mei, de Dag van de Verpleging? De HAN en het Radboudumc sloegen de handen ineen om de beroepsgroep zelf in beeld te brengen. Voor, met en door verpleegkundigen zijn het magazine FLO en het online event Beat with the FLO(w) gepresenteerd.

Annelies Peters
18 mei 2021
36968 docent lachend met studenten om ziekenhuisbed

Minke Nieuwboer lector Wijkverpleging

Dr. Minke Nieuwboer is 1 april gestart als lector van het nieuwe HAN-lectoraat Wijkverpleging. In dit lectoraat staat de ontwikkeling van de beroepsinhoud van de wijkverpleegkundige centraal. Wat zijn de -toekomstige- taken en rollen? Wat kan zij betekenen voor mensen die thuis zorg nodig hebben?

08 april 2021
279070 wijkverpleging verzorgster met oude dame
Lectoraat Wijkverpleging

Reflectiemethode voor besluit beste zorg

Patiënten in de eerstelijnszorg hebben vaak meerdere problemen. Wat is dan de beste zorg? (Wijk)verpleegkundigen en verzorgenden vinden het zelf niet altijd makkelijk een goede beslissing te nemen. Een nieuwe reflectiemethode kan hen helpen om besluiten over de beste zorg bij collega’s te toetsen.

29 maart 2021
102323 verpleegkundige van de thuiszorg controleert de bloeddruk bij een jonge chronisch zieke patiente