Eerstelijnszorg ouderen met migratieachtergrond

Hoe kunnen professionals in de wijk Nijmegen Dukenburg beter tegemoet komen aan de behoeften van ouderen met een niet-westerse migratieachtergrond? HAN studenten Verpleegkunde pakten deze vraag van het wijknetwerk op. Ze deden in het voorjaar van 2021 zelf onderzoek in de wijk.

22 september 2021
236837 locatie wijkcentrum Dukenburg

In de flow op de Dag van de Verpleging

Hoe zetten we verpleegkundigen extra in het zonnetje op 12 mei, de Dag van de Verpleging? De HAN en het Radboudumc sloegen de handen ineen om de beroepsgroep zelf in beeld te brengen. Voor, met en door verpleegkundigen zijn het magazine FLO en het online event Beat with the FLO(w) gepresenteerd.

Annelies Peters
18 mei 2021
36968 docent lachend met studenten om ziekenhuisbed

Minke Nieuwboer lector Wijkverpleging

Dr. Minke Nieuwboer is 1 april gestart als lector van het nieuwe HAN-lectoraat Wijkverpleging. In dit lectoraat staat de ontwikkeling van de beroepsinhoud van de wijkverpleegkundige centraal. Wat zijn de -toekomstige- taken en rollen? Wat kan zij betekenen voor mensen die thuis zorg nodig hebben?

08 april 2021
279070 wijkverpleging verzorgster met oude dame
Lectoraat Wijkverpleging

Reflectiemethode voor besluit beste zorg

Patiënten in de eerstelijnszorg hebben vaak meerdere problemen. Wat is dan de beste zorg? (Wijk)verpleegkundigen en verzorgenden vinden het zelf niet altijd makkelijk een goede beslissing te nemen. Een nieuwe reflectiemethode kan hen helpen om besluiten over de beste zorg bij collega’s te toetsen.

29 maart 2021
102323 verpleegkundige van de thuiszorg controleert de bloeddruk bij een jonge chronisch zieke patiente