Ontwikkelingen rondom de bachelor Medische Hulpverlening

Er zijn veel ontwikkelingen rondom de bachelor Medische Hulpverlening. Wat wijzigt er in het curriculum? En hoe zit het met stageplekken?

bloed prikken oefenen

Doorontwikkeling binnen de bachelor Medische Hulpverlening

De brede opleiding voor de acute zorg is nog steeds volop in ontwikkeling. Voor aankomend studiejaar 2022-2023 werken we met de acute domeinen binnen de zorg: acuut (spoedeisende hulp, ambulancezorg), cardiologie (interventie cardiologie, eerste hart hulp, hartfunctie) en anesthesie. Dit betekent dat we het uitstroomprofiel tot operatieassistent vanaf komend studiejaar niet meer aanbieden. Meer weten over de differentiaties binnen de BMH? Neem een kijkje op de website.

Numerus fixus

Helaas hebben we nog steeds een numerus fixus en zullen we studenten moeten selecteren. Dit doen we op basis van kennis en motivatie. Wij zijn hiertoe genoodzaakt omdat, ondanks onze bemoeienissen en goede samenwerking met het werkveld, stageplaatsen nog geen vanzelfsprekendheid zijn. Meer weten over de numerus fixus? Lees het hier.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de BMH? Volg ons op Instagram!