HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Medische Hulpverlening

Aftrap innovatieve onderzoeks onderwijseenheid

Een week voordat het studiejaar begon, meldden zich 80 HAN-studenten van verschillende zorg en welzijn opleidingen voor de kennismaking met de splinternieuwe onderwijseenheid Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn (PZW) die vandaag officieel van start gaat.

HAN Redactie
29 augustus 2022
433091 De 10 leercoaches van PZW voor een Herman Brood bus
Medische Hulpverlening

Joke Mintjes Award voor BMH-studenten

De Joke Mintjes Award is de prijs voor het beste door studenten uitgevoerd onderzoek naar verbeteringen van patiëntenzorg in de acute intensieve zorg. Demi Corstjens en Kim Stulen, studenten BMH, zijn de winnaars met onderzoek naar indrukwekkende gebeurtenissen bij jonge BMH'ers in de ambulancezorg.

HAN Redactie
24 juni 2022
31972 patient nekbrace op brandcard
Medische Hulpverlening

CZO-onderwijs bij de HAN!

De HAN gaat vanaf november 2022 de opleiding tot operatieassistent en anesthesiemedewerker aanbieden. Deze opleiding is geen hbo-opleiding maar een College Zorg Opleiding (CZO). De opleiding duurt 3 jaar en je wordt opgeleid op NLQF-6 niveau. Dit betekent dat de opleiding qua niveau vergelijkbaar is met het niveau van een hbo-bachelordiploma.

HAN Redactie
19 april 2022
Medische Hulpverlening studenten oefenen operatie met docent
Medische Hulpverlening

BIG-registratie Medisch Hulpverlener

Mooi nieuws voor medische hulpverleners in de spoedeisende acute zorg. Zij mogen binnenkort handelingen verrichten zonder toezicht en tussenkomst van een arts. Dat vraagt om een aanpassing van het opleidingsprogramma van Medische Hulpverlening.

HAN Redactie
31 maart 2022
patient met mitella in bed luisteren naar hartslag
Medische Hulpverlening

Ontwikkelingen rondom de bachelor Medische Hulpverlening

Er zijn veel ontwikkelingen rondom de bachelor Medische Hulpverlening. Wat wijzigt er in het curriculum? En hoe zit het met stageplekken?

HAN Redactie
07 maart 2022
bloed prikken oefenen
Medische Hulpverlening

Aanwas BMH van belang voor aanpak tekorten acute zorg

Ter bevordering van meer gespecialiseerde professionals in de zorg zijn Hogeschool Rotterdam, HAN en Hogeschool Utrecht (HU) een aantal jaar geleden gestart met de opleiding Bachelor Medische Hulpverlening (BMH).

HAN Redactie
12 januari 2022
patient me zuurstofmasker luisterend naar hartslag
Medische Hulpverlening

Bachelor Medische Hulpverlening in de toekomst een dagje naar Duitsland?

Een delegatie van de opleiding Bachelor Medische Hulpverlening (BMH) heeft op 2 november een bezoek gebracht aan de Fliedner Fachhochschule in Düsseldorf.

HAN Redactie
23 november 2021
31958 studenten in de klas
Medische Hulpverlening

Als BMH'er omgaan met indrukwekkende gebeurtenissen?

Studenten van de Bachelor Medische Hulpverlening (BMH) hebben de HAN Studentprijs 2021 gewonnen. Zij voerden onderzoek uit naar de vragen: 'Hoe gaan studenten BMH om met indrukwekkende gebeurtenissen?' en 'Hoe worden zij hierin begeleid?'. Het project is een onderdeel van een bredere copingstudie.

HAN Redactie
31 augustus 2021
102312 verpleegkundigen overleggen op de gang
Medische Hulpverlening

"De risico's van siliconen implantaten worden onderschat"

Misschien heb je de documentaire Moordtieten onlangs wel gezien. Dionne Slagter onderzoekt hierin de gevaren van siliconen borstimplantaten. "Alle siliconen borstimplantaten geven giftige stoffen af," zegt HAN-onderzoeker en docent Henry Dijkman.

HAN Redactie
21 juni 2021
300607 Siliconen borstimplantaten - moordtieten (Nico Hoeijmans)
Medische Hulpverlening

Gezondheidsdagboek

Van slaapdagboeken tot water-drink-apps, je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Inzicht in je gezondheid is een hype, door het scala aan mogelijkheden zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Ivy De Blaeij (21), derdejaars student Verpleegkunde bedacht hiervoor een oplossing. ‘’Ik miste iets. Je hebt aparte apps om vermoeidheid, pijn en slaap in te vullen, maar niks waar je alles gecombineerd kunt bijhouden”, aldus Ivy.

HAN Redactie
14 juni 2021
299067 Gezondheidsdagboek van Verpleegkunde student Ivy.