Medische Hulpverlening

Als BMH'er omgaan met indrukwekkende gebeurtenissen?

Studenten van de Bachelor Medische Hulpverlening (BMH) hebben de HAN Studentprijs 2021 gewonnen. Zij voerden onderzoek uit naar de vragen: "Hoe gaan studenten BMH om met indrukwekkende gebeurtenissen? Hoe worden zij hierin begeleid?". Het project is een onderdeel van een bredere copingstudie.

31 augustus 2021
102312 verpleegkundigen overleggen op de gang
Medische Hulpverlening

"De risico's van siliconen implantaten worden onderschat"

Misschien heb je de documentaire Moordtieten onlangs wel gezien. Dionne Slagter onderzoekt hierin de gevaren van siliconen borstimplantaten. "Alle siliconen borstimplantaten geven giftige stoffen af," zegt HAN-onderzoeker en docent Henry Dijkman.

21 juni 2021
300607 Siliconen borstimplantaten - moordtieten (Nico Hoeijmans)

Gezondheidsdagboek

Van slaapdagboeken tot water-drink-apps, je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Inzicht in je gezondheid is een hype, door het scala aan mogelijkheden zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Ivy De Blaeij (21), derdejaars student Verpleegkunde bedacht hiervoor een oplossing. ‘’Ik miste iets. Je hebt aparte apps om vermoeidheid, pijn en slaap in te vullen, maar niks waar je alles gecombineerd kunt bijhouden”, aldus Ivy.

14 juni 2021
299067 Gezondheidsdagboek van Verpleegkunde student Ivy.
Medische Hulpverlening

Belangrijke reminder voor numerus fixus-aanmelders

Start jij in september 2021 met een numerus fixus-opleiding bij de HAN en lukt het je niet om voor 1 juli je diploma aanleveren? Vraag dan uiterlijk 30 juni uitstel aan!

19 mei 2021
28686 Student lacht met laptop

Indrukwekkende gebeurtenissen in ambulancezorg

Hoe ga je als startende Medisch Hulpverlener (BMH'er) op de ambulance om met indrukwekkende gebeurtenissen? Hoe beïnvloeden ze je functioneren en welke reacties roepen ze op? Voor, door en met BMH-studenten is voor het eerst onderzoek gedaan naar beleving van deze professionals.

10 maart 2021
31972 patient nekbrace op brandcard
Medische Hulpverlening

HAN minor verbindt zorg en techniek

De minor ‘Technology meets Health’ bij de HAN verbindt zorg en techniek. Daar is grote vraag naar. Studenten en medewerkers in de zorg en technisch onderlegde studenten en mensen blijken elkaar immers vaak niet goed te begrijpen. Wat wil de zorginstelling? Welke technologische toepassingen zijn er en wat helpt de patiënt/cliënt en de instelling nu echt?

08 maart 2021
267987 Clark Nowack met studentes minor Technology meets health

Diederik Gommers zet HAN-opleiding BMH op de kaart

Hij staat te boek als bekendste intensivist van Nederland, heeft een overvolle agenda en ziet voor zichzelf toch nog een rol weggelegd als kartrekker van de Bachelor Medische Hulpverlening (BMH) van de HAN. Met dank aan de inspanningen van studievereniging S.V. Aventum uit Nijmegen.

05 maart 2021
215636 Studenten Medische Hulpverlening in operatiekleding lachen
Medische Hulpverlening

Studenten startklaar om te vaccineren

Studenten van de bachelor-opleidingen Medische Hulpverlening en Verpleegkunde zijn in recordtempo startklaar gemaakt om COVID-vaccinaties toe te dienen. Daarmee geven de opleidingen direct gehoor aan een oproep van GGD Gelderland-Zuid.

13 januari 2021
Studenten volgen een opfriscursus vaccineren om zich voor te bereiden op de COVID-vaccinaties.