Het CvB over grensoverschrijdend gedrag

Vorige week ging er na de uitzending van BOOS een schokgolf door Nederland toen bleek dat er sprake is van structureel grensoverschrijdend gedrag bij 'The Voice of Holland'. De vele reacties die de uitzending losmaakt tonen dat we te maken hebben met een maatschappelijk probleem.

d350ef14-0cf4-11ee-a5a3-02565807075b Vier internationale studenten lopen door de gang

Een vraagstuk dat overigens niet nieuw of onbekend is, maar waar door de uitzending opnieuw en terecht de spotlight op is komen te staan. Het onderstreept in onze ogen het belang om aandacht te hebben voor deze problematiek en erover in gesprek te zijn én te blijven. Dat gesprek blijven we dan ook voeren. Met medewerkers én studenten.  
 
Wat we weten is dat ook bij de HAN elk jaar diverse studenten en medewerkers – zowel vrouwen als mannen – zich melden met klachten over grensoverschrijdend gedrag. Dat kan gaan over uitsluiting, pesten, saboteren, frustreren en intimideren tot openlijk discrimineren, seksuele toespelingen, betasting en fysiek geweld. Laat duidelijk zijn dat wij dat onacceptabel vinden. De HAN moet een veilige plek zijn. Voor iedereen en altijd. 
 
Tot slot willen we je nog zeggen dat jij zelf – en niemand anders – bepaalt wat ongewenst, grensoverschrijdend gedrag is. 
 
Rob Verhofstad
Yvonne de Haan
Bridget Kievits

Vertrouwenspersonen

Heb jij te maken met ongewenst, grensoverschrijdend gedrag? Weet dat je terecht kunt bij een van onze vertrouwenspersonen (inloggen noodzakelijk). Iemand die zonder oordeel naar jouw verhaal luistert, je ondersteuning geeft, met jou bespreekt hoe nu verder en jou kan helpen bij het nemen van eventuele vervolgstappen. Uiteraard is iedere melding strikt vertrouwelijk. 
 
Lees ook het interview in SAM met Ton Ammerlaan, een van onze vertrouwenspersonen. 
Als je te maken hebt met grensoverschrijdend gedrag dan kun je ook een klacht indienen bij Bureau.klachtengeschil@han.nl. Hoe dat moet lees je in hoofdstuk 5, artikel 18 van het document Klachtenregeling ongewenste omgangsvormen

31713 studenten lopen van trap