H2 Demonstrator leert je meer over waterstoftechniek

De wat? Juist: de H2 Demonstrator. Een combinatie van een elektrische Fiat Doblo met aanhanger die wordt ingezet om uitleg te geven over waterstoftechniek. Een van dé manieren om kennis te maken met de brandstofcel van de toekomst.

346032 Persbericht Forse impuls voor waterstofinnovatie Oost-Nederland

Wat kun je met deze H2 Demonstrator?

De H2 Demonstrator is dus een combinatie van een auto en aanhanger. Hij werkt als mobiele stroomgenerator die werkt op waterstof. Met deze stoomgenerator bezoekt de HAN op afspraak bedrijven, scholen (non-profit) organisaties en andere geïnteresseerden om meer uitleg te geven over waterstoftechniek:

We bekijken dan bijvoorbeeld:

  • De algemene werking en mogelijkheden van waterstof.
  • De veiligheid bij waterstoftoepassingen.
  • Specifieke kennis rondom controlling.

De gedachte die we daarbij hebben, is dat creatieve toepassingen met waterstof vanzelf worden bedacht als je de werking ervan ziet.

De deelsystemen van de stroomgenerator zijn goed zichtbaar. Hierdoor kan uitleg worden gegeven over de werking, veiligheid en controle van een waterstofgenerator. De H2 Demonstrator is volledig ontworpen in een CAD-tekenprogramma. Daarmee kunnen we alle onderdelen en functies digitaal tonen. Ook maakt dit het mogelijk de opbouw van de verschillende deelsystemen apart zichtbaar te maken.

Naast de uitleg die we in de workshops geven, komen op dit moment ook de gebruikte specifieke structurele werkmethoden, zoals FMEA (Failure Modes and Effects Analysis) en HAZOP (Hazard and Operability, ook wel storingsanalyse genoemd) aan de orde.

De energie die door de brandstofcel tijdens de workshop wordt geproduceerd, moet uiteindelijk ergens naartoe. Daarvoor heeft het Lectoraat Automotive Research de H2 Tostibar gebouwd. Zo kunnen de deelnemers tijdens een demonstratie genieten van een heerlijke en unieke "waterstof-tosti".

Maak kennis met de H2 Demonstrator!

Interesse gewekt en wil je meer informatie?

Dat vinden we fijn. Je kunt onder vermelding van 'H2 Demonstrator' met je naam en telefoonnummer een mail sturen aan: see@han.nl. Wij nemen vervolgens contact op!