Ben jij mantelzorger? Dan kun jij helpen!

Ondersteun jij weleens iemand met (beginnende) dementie? Dan kun jij helpen door deel te nemen aan een onderzoek.

240522 Richtingaanduiding in empathische woning

Om ouderen met dementie te helpen bij het behoud van een gezond dag- en nachtritme hebben onderzoekers van het Lectoraat Architecture in Health een Slimme Woonkamer ontwikkeld die hen met projecties, licht- en geluidssignalen hierbij ondersteunt.

Evalueren

Om na te gaan of deze ondersteuning effectief is en voldoende aansluit bij de wensen en voorkeuren van mensen met dementie, willen de onderzoekers de Slimme Woonkamer evalueren met mensen die ervaring hebben met mantelzorg voor deze groep.

Empathische Woning

De onderzoekers nodigen deelnemers uit voor een bezoek aan de proefwoning (De empathische woning) in Arnhem waar de Slimme Woonkamer staat opgesteld. Ervaar de projecties, licht- en geluidssignalen en beantwoord een aantal vragen van de onderzoekers. Het onderzoek duurt zo'n 1,5 uur.
 

Meedoen aan onderzoek?

Wil jij een bijdrage leveren aan dit onderzoek? Of ken jij iemand die in dit plaatje past? Neem dan contact op met Ivo Maathuis of Marleen van Beuzekom. Zij maken graag een afspraak met je zodat jij de Empathische woning kunt ervaren.