Is Einstein in de toekomst jouw docent?

Eén fotootje, meer heb je niet nodig om bewegende beelden te genereren van jouw voorvader. Of een video te maken van Shakespeare. De nieuwe dienst Deep Nostalgia brengt met kunstmatige intelligentie foto’s tot leven. Business innovators zetten dit soort mogelijkheden om in innovaties voor organisaties. Gaaf toch?

business innovation student Jelle

Daarom start de HAN in september met de opleiding Commerciële Economie - Innovation. Gebruik jij straks deze technologie om het bedrijfsleven op z’n kop te zetten?

Deep Nostalgia laat voorouders bewegen

Sociale media staan vol met de probeersels van mensen die vlijtig aan de slag gaan met oude foto’s van hun voorvaderen. Maar ook met schilderijen van beroemdheden uit de geschiedenis. Beethoven, Caesar, Charles Dickens, Shakespeare, Nietzsche en zelfs een Neanderthaler: iedereen is de afgelopen dagen bewegend voorbijgekomen. Het kan allemaal, met Deep Nostalgia.

Effect op bedrijfsleven

Maar, kun jij je voorstellen wat dit betekent voor het bedrijfsleven? Krijg je straks een persoonlijke Facebook-reclame van een vriend van vroeger? Of word je in de winkel geholpen door iemand die qua persoonlijkheid precies bij jouw voorkeuren past? Nu is het misschien nog toekomstmuziek, maar bedrijven schreeuwen om talent dat dit werkelijkheid kan maken. Hiervoor is niet alleen technologie, maar juist ook mensenkennis en zakelijk instinct van groot belang.

Behoefte aan Business Innovators

En dat is wat een business innovator doet: mogelijkheden omzetten in concrete kansen voor organisaties. Nieuwe producten, nieuwe diensten en nieuwe verdienmodellen. Wat daarvoor nodig is? Onder andere een scherp oog voor ontwikkelingen in binnen- en buitenland, en creativiteit om kansen te zien en te pakken. Plus, de businessvaardigheden om de innovatie succesvol te maken. Van onderzoek tot tastbaar prototype: alle stappen om steeds weer te vernieuwen, veranderen en verbeteren. Lees er meer over in het artikel Nieuwe opleidingsspecialisatie zonder vakken en traditionele lessen.

Maak kennis

Wil jij je voorbereiden op dit soort ontwikkelingen, die zeker impact gaan hebben op bedrijven in binnen- en buitenland? Dan is de opleiding Commerciële Economie - Innovation misschien iets voor jou. Maak kennis met ons tijdens een proefcollege of ga in gesprek met een docent en ontdek of de opleiding bij je past.