Weg met het cv, het digitaal skills paspoort in opmars

Het skills paspoort, een digitaal overzicht van iemands vaardigheden en talenten, wint langzaam terrein. Naar verwachting vervangt deze tool op termijn het vertrouwde cv. Inmiddels zijn er diverse pilots gestart. Zo ontwikkelt HAN-lector Jos Sanders een skills paspoort voor vaklieden.

Claudia Broekema bij een rol met groene kabels. Zij is van Volandis in Harderwijk en weet alles van het Digital Skills Paspoort.
  • Slim
  • Schoon
  • Sociaal

Een instelling die diverse pilots met het skills paspoort heeft lopen, is het House of Skills. Voorbeelden hiervan zijn projecten bij de luchthaven Schiphol, met Eelloo en werkgeversvereniging AWVN, en in het onderwijs bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Ook in de bouw, infra en installatietechniek starten pilots, waaronder bij Bouwend Nederland, Techniek Nederland en Wij Techniek. 

Jos Sanders, lector aan het lectoraat Leren tijdens de Beroepsloopbaan, is veel bij deze laatste pilot betrokken. Samen met Claudia Klarenbeek, EVC-adviseur bij Volandis en onderzoeker aan de HAN, Paragin en TNO, ontwikkelt hij hier een digitaal paspoort met en voor deze vakmensen. 

Lees meer over het skills paspoort in het hele artikel van BG Magazine.