Nieuwe website Toetsbekwaamheid is succes

Het netwerk Toetsbekwaamheid h(b)o is zeker niet nieuw. Maar het kreeg een extra boost door corona. Nu is er ook een website: drukbezocht, want barstensvol actuele informatie.

Student werkt vanuit huis laptop

Toetsbekwaamheid.nl is een fijne plek om eens op je gemak te grasduinen. Onderwijsprofessionals in het hbo en wo vinden er praktische tools om aan de slag te gaan met bijvoorbeeld het protocol Afstuderen. Of met de Kwaliteiten van de toetsbekwame hbo-docent: wat moet je als docent kennen en kunnen in de rol van beoordelaar? Verder vind je op de site een overzicht van geplande (online) bijeenkomsten en activiteiten, bijvoorbeeld de inspiratiesessies en workshops in de Week van JOU.

Netwerk toetsbekwaarheid

456622 Plaatje van Netwerk Toetsbekwaamheid

Website deelt kennis, ervaringen en producten

JOU staat voor Je Ogen Uitkijken, een project dat hogescholen ondersteunt en professionaliseert rondom de inrichting van bke/ske en het protocol Afstuderen, vertelt Marjoleine Dobbelaer. “En wel zo dat opleidingen de borging van toetsbekwaamheid en de kwaliteit van afstudeerprogramma’s structureel kunnen verantwoorden in hun kwaliteitscultuur.” 

Marjoleine is als onderzoeker en kerngroeplid namens de HAN nauw betrokken bij het project én het netwerk. “De website is een concrete uitwerking van een van de doelen van JOU: actief delen van kennis, ervaringen en producten op het gebied van toetsbekwaamheid – en in het bijzonder rondom bke/ske en het protocol Afstuderen. Alle uitkomsten van het project worden gedeeld op de site van het netwerk.” 

Interactief uitwisselen via Teams-ruimte

De website richt zich (nu nog) vooral op bke/ske en protocol Afstuderen. Wie een bredere focus wil op toetsbekwaamheid kan terecht op de interactieve Teams-ruimte van het netwerk. Marjoleine: “Binnen de Teams-ruimte wordt veel gedeeld door de leden. Je vindt er van verschillende hogescholen bijvoorbeeld de stappenplannen voor toetsen op afstand. En handleidingen voor professionalisering van toetsbewaamheid. De afgeschermde omgeving is bovendien dé plek om met elkaar in gesprek te gaan. Je kunt er actief versterking zoeken of bieden: je mag halen wat je wilt en ook brengen wat je wilt!'' Et essent malorum quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non.

Het netwerk Toetsbekwaamheid h(b)o wil het maatschappelijk vertrouwen in de waarde van hbo-diploma’s verduurzamen. Dat gebeurt door onderling kennis en ervaringen te delen en gezamenlijk kennis te ontwikkelen over toetsen en beoordelen in het hoger (beroeps) onderwijs. Het netwerk heeft inmiddels ruim 450 leden. Wil je gratis lid worden (en toegang krijgen tot de Teams-ruimte en de nieuwsbrief ontvangen) of deelnemen aan een bijeenkomst? Meld je dan nu aan