Commerciële Economie - Innovation start in september 2021

De HAN gaat?vanaf september 2021?de 4-jarig specialisatie Commerciële Economie - Innovation?aanbieden. Innovatie is de motor achter duurzame economische groei. Het is een belangrijke bron voor vernieuwing en biedt innovatieve oplossingen voor sociale, ecologische en economische vraagstukken. CE-Innovation leidt de innovatieprofessionals op waar bedrijven?om staan te springen.

business innovation studenten met sticky notes

Vraag naar business innovators

Het tempo waarin bedrijven en producten vernieuwen neemt alsmaar toe. De concurrentie is mondiaal en de productlevenscyclus wordt steeds korter. Werkgevers zoeken daarom naar professionals die creatief en ondernemend zijn, die innovatieve ideeën in de praktijk kunnen brengen. Ze zijn op zoek naar business innovators die zijn toegerust om meervoudige waarde te creëren in de moderne economie. De HAN speelt in op deze ontwikkelingen door CE-Innovation als 4-jarige specialisatie vanaf september 2021 aan te bieden.

 

Werkgever Vetipak verteltBeroep en toekomst van een business innovator

Beroepsperspectief

Een Business Innovator wordt niet opgeleid voor één baan, maar wordt opgeleid tot innovatieprofessional die in grote en kleine organisaties voor vernieuwing gaat zorgen. Een Business Innovator kan meerdere rollen vervullen waar de student tijdens de opleiding al in geoefend heeft. Voorbeelden hiervan zijn: innovatiemanager, productontwikkelaar, business developer, innovatiespecialist of –consultant, creatief manager, innovatief ondernemer en projectmanager. Uit onderzoek blijkt dat 40% van de afgestudeerde Business Innovators een functie uitoefent die voor aanvang van de opleiding nog niet bestond. Studenten krijgen een solide basis mee tijdens de opleiding, waardoor ze eventueel ook prima terecht kunnen in de meer traditionele beroepen.

Unieke 4-jarige specialisatie

CE-Innovation is uniek, omdat het studenten opleidt tot innovatieprofessionals. Ze leren nieuwe producten, diensten en verdienmodellen te ontwikkelen en hoe je zo’n ontwikkelingsproces goed begeleidt. De student leert voor een organisatie de innovatieve koers te bepalen, duurzame waarde te creëren en innovaties te realiseren. Dit samen met skills als creativiteit, samenwerken, (creatief) leiderschap en doorzettingsvermogen. Allemaal in de context van innovatie. 

Praktijkgericht met eigen regie

Bij CE-Innovation staat de beroepspraktijk centraal. Daarom werken studenten, vanaf de eerste periode, aan échte opdrachten van échte opdrachtgevers. Studenten bepalen zelf voor een groot deel de invulling van hun studiedagen en welke vakken ze volgen. Ze bepalen daarmee zelf hun eigen profiel en creëren hun eigen leerpad. Dit vraagt om een ondernemende, nieuwsgierige, onderzoekende en creatieve student. 

Contact

Mocht je vragen hebben of geïnteresseerd zijn in deze 4-jarige specialisatie, neem dan contact op met HAN VoorlichtingsCentrum of laat je informeren op een online Open Dag.