Keuzegids: onderwijs HAN blijft op niveau

De onderwijskwaliteit van de HAN blijft onveranderd op niveau. Dat blijkt uit de nieuwe Keuzegids Hbo 2021. Opnieuw scoort de HAN, nu met 8 topopleidingen, 2 meer dan vorig jaar en het jaar daarvoor. We laten ons opnieuw zien als een solide en stabiele hogeschool.

studenten in de klas

De nieuwe studiesuccescijfers gaan over onze bachelor- en Associate degree-opleidingen, in voltijd, deeltijd en duaal. Ze zijn gebaseerd op de uitkomsten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2018 en de prestatiecijfers. 

8 topopleidingen

Dit jaar ontvingen 8 HAN-opleidingen het predicaat Topopleiding. Een opleiding is een Topopleiding als hij 75 punten of meer scoort. Het gaat om 7 bachelor-opleidingen en 1 Associate degree (Ad), een verkorte hbo-opleiding. 

Dit zijn onze Topopleidingen: 

  • Fysiotherapie, voltijd, 89 punten, Nijmegen, 1e plek 
  • Management in de Zorg, deeltijd en duaal, 78 punten, Nijmegen, 1e plek 
  • Civiele Techniek, voltijd en deeltijd, Arnhem, 80 punten, 2e plek 
  • Management in de Zorg (Ad), deeltijd en duaal, 79 punten, Nijmegen, 2e plek 
  • Leraar Economie, voltijd en deeltijd, Nijmegen, 79 punten, 2e plek 
  • Leraar Wiskunde, voltijd en deeltijd, Nijmegen, 77 punten, 2e plek 
  • Mondzorgkunde, voltijd, 87 punten, Nijmegen, 3e plek 
  • Leraar Aardrijkskunde, voltijd, Nijmegen, 75 punten, 3e plek 

Over de Keuzegids

De Keuzegids Hbo verschijnt elk jaar, en heeft als doel studiekiezers te helpen bij hun keuze. Voor de editie van dit jaar zijn meer dan 1.000 hbo-opleidingen beoordeeld, zowel bachelors als Ad’s. De resultaten zijn gebaseerd op statistieken over studiesucces, expertoordelen uit de accreditaties van opleidingen en de oordelen van studenten uit de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête (NSE). 

Lees ook het artikel van SAM: Meeste HAN-opleidingen scoren gemiddeld.  

Een studie kiezen?

Ga jij een studie kiezen? Ontdek hoe je dat goed aanpakt. Want, het aanbod aan opleidingen is behoorlijk groot! Op een online Open Dag of Open Avond kun je je vragen stellen aan docenten en studenten. En natuurlijk vind je alle informatie over onze opleidingen op han.nl/opleidingen. Vraag een brochure of factsheet aan, of ga naar han.nl/studiekeuze.