studenten in lounge ruimte

mbo

Verder verdiepen via een associate degree

Nu het einde van het schooljaar nadert, nemen we weer afscheid van een lichting studenten die hun opleiding succesvol hebben afgerond. In een tweeluik zetten we studenten die de deeltijdopleiding Werktuigbouwkunde cum laude hebben afgerond, in de spotlights. In deel 1: Anouk van Maren.

Lieneke Makaske
425762 deeltijdopleiding, Constructeur Werktuigbouwkunde, associate degree
mbo

Boei mbo-studenten voor algemene vakken

De gemiddelde mbo-student veert niet op bij een les over d’s en t’s of vervoegingen van Engelse werkwoorden. Vakken als wiskunde en burgerschap laten het mbo-hart ook niet sneller kloppen. Belangrijk zijn ze wél. Met het Ontwerpinstrument MBO stem je je lessen af op het toekomstig beroep van de student: aandacht verzekerd!

HAN Redactie
studenten zitten in groepjes
mbo

Makkelijker doorstromen van mbo naar hbo? Wat werkt?

Ongeveer 17 tot 20% van de mbo-studenten die doorstromen naar het hbo redt het niet. Speciale programma’s moeten de doorstroom van mbo naar hbo verbeteren. Pakken die programma’s om de overstap makkelijker te maken wel altijd goed uit? HAN-onderzoeker Derk-Jan Nijman zocht het uit.

HAN Redactie
twee studenten zitten, student staat
mbo

Zo staat het ervoor in het Gelders mbo

Gelderse docenten van mbo’s zien veel meerwaarde in ict voor onderwijs. Toch zien we dat veel docenten in de praktijk nog weinig gebruik maken van ict-toepassingen om te vernieuwen en/of differentiëren. Er lijkt sprake van een zekere handelingsverlegenheid bij docenten.

HAN Redactie
hbo-ict serverlokaal docent