studenten in lounge ruimte

iXperium

Koude techniek in warme zorg

Donderdag 22 juni was er tijdens Technology Talks een levendig gesprek over de inzet van AI oftwel kunstmatige intelligentie in zorg, welzijn, sport en onderwijs. Met 60 deelnemers in de zaal en 35 deelnemers online was deze hybride bijeenkomst een inspirerende en activerende bijeenkomst.

HAN Redactie
109998 man met vr bril kijkt omhoog
iXperium

Multilokaal en blended onderwijs bij Commerciële Economie Innovation

Luister de nieuwe aflevering van iXpod, dé podcast over leren, lesgeven en werken met ict, dit keer over Multilokaal en blended onderwijs bij de opleiding Commerciële Economie Innovation.

Justine van den Berg
Touchscreen tafel
iXperium

Monitor leren met ict voor hele mbo

Het ministerie van OCW, de MBO Raad, Doorpakken op Digitalisering en het iXperium/Centre of Expertise Leren met ict, nodigen besturen van scholen uit de mbo-sector uit om deel te nemen aan de 'Monitor leren en lesgeven met ict in het mbo'.

Justine van den Berg
ict studenten project 3
iXperium

Resultaten van de HAN deelname aan het Versnellingsplan

Het Nationaal versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT nadert zijn 4e en laatste jaar. Tijd voor een terugblik op de resultaten van het 3e jaar en een inkijkje in de bijdrage van de zoneleden die namens de HAN deelnemen aan het Versnellingsplan.

HAN Redactie
302962 Logo versnellingsplan onderwijsinnovatie met ict
iXperium

Leren en lesgeven met ict bij lerarenopleidingen van de HAN

Het thema Leren en lesgeven met ict is al een langer een belangrijk thema bij de lerarenopleidingen van de HAN. Academie Educatie startte 10 jaar geleden (vanuit het lectoraat Leren met ict, de lerarenopleiding (Pabo) en het primair onderwijs in Arnhem) iXperium Arnhem.

HAN Redactie
Illustratie voor het online DLWO magazine
iXperium

Op de bres voor beter onderwijs

Studenten zitten achterstevoren in de klas, tonen foto’s op hun mobieltjes en maken luidruchtig grappen met elkaar. Intussen stift docent Daan keurig het bord vol. Hoe krijgt hij de geest weer in de fles?

HAN Redactie
326570 Een headerfoto bij het interview met Lous Lieber, in de serie interviews met het werkveld (HAN 25 jaar). Geplaatst door HB.
iXperium

Online en offline kunnen niet zonder elkaar

De laatste 1,5 jaar is er een enorme schat aan ervaring opgedaan met online leren. Eén overduidelijke les daarbij: online en offline kunnen niet zonder elkaar. "Er is geen twijfel, de toekomst zal blended zijn", zegt Marijke Kral, HAN-lector Leren met ICT.

HAN Redactie
192187 lectoraat leren met ict marijke kral
iXperium

Op safari in de supermarkt

Gezonder eten en drinken, dat is nog best moeilijk. De verleiding is groot en overal aanwezig. Niet voor niets wordt geschermd met het verlagen van btw op groente en fruit. Bewustzijn speelt een grote rol, maar hoe werkt dat met die duizenden producten in de supermarkt?

HAN Redactie
288159 gezonde en ongezonde producten indelen supermarkt safari