studenten in lounge ruimte

iXperium

Samen brouwen op het iXtreme Oktoberfest

Op 3 en 4 oktober organiseert het iXperium het iXtreme Oktoberfest. Ben je leraar, docent, manager, schoolleider, onderzoekers of ondersteuner bij een van de (school)besturen die zijn aangesloten bij een van onze iXperiums dan nodigen we je van harte uit voor iXtreme Oktoberfest op 3 oktober.

HAN Redactie
Telefoons internationaal
iXperium

Beste nieuwe serious game designer van het jaar

Op 23 februari vonden op de Haagse Hogeschool de SAGANET Awards 2023 plaats. Uit 15 inzendingen van beginnend gamemakers waren 5 finalisten gekozen die op die dag streden om de titel ‘Beste nieuwe serious game designer van het jaar’. Een van de 5 finalisten was Tanja van Grinsven.

HAN Redactie
306827 Portretfoto van Tanja van Grinsven, iXperium
iXperium

Zelfsturing bij blended onderwijs

Onlangs verscheen de eindrapportage van het iXperiumdesignteam ‘Zelfsturing bij blended onderwijs stimuleren bij Rijn IJssel’. De leden van dit team hebben het afgelopen studiejaar hard gewerkt aan het ontwerpen van een nieuw ict-rijk leerarrangement.

HAN Redactie
343418 Portret, onderzoek,
iXperium

Virtual Reality inzetten ter afleiding tijdens poliklinische operatie

Laatst waren 2 collega’s los van elkaar in het ziekenhuis voor een kleine operatie. En nieuwsgierig als ze zijn bij iXperium Health, was dat meteen aanleiding om 2 kleine experimenten te doen met de inzet van Virtual Reality ter afleiding tijdens deze poliklinische operaties.

HAN Redactie
474189 Een patient in een ziekenhuis op weg naar de operatiekamer met een VR-bril op
iXperium

Koude techniek in warme zorg

Donderdag 22 juni was er tijdens Technology Talks een levendig gesprek over de inzet van AI oftwel kunstmatige intelligentie in zorg, welzijn, sport en onderwijs. Met 60 deelnemers in de zaal en 35 deelnemers online was deze hybride bijeenkomst een inspirerende en activerende bijeenkomst.

HAN Redactie
109998 man met vr bril kijkt omhoog
iXperium

Multilokaal en blended onderwijs bij Commerciële Economie Innovation

Luister de nieuwe aflevering van iXpod, dé podcast over leren, lesgeven en werken met ict, dit keer over Multilokaal en blended onderwijs bij de opleiding Commerciële Economie Innovation.

Justine van den Berg
Touchscreen tafel
iXperium

Monitor leren met ict voor hele mbo

Het ministerie van OCW, de MBO Raad, Doorpakken op Digitalisering en het iXperium/Centre of Expertise Leren met ict, nodigen besturen van scholen uit de mbo-sector uit om deel te nemen aan de 'Monitor leren en lesgeven met ict in het mbo'.

Justine van den Berg
ict studenten project 3
iXperium

Resultaten van de HAN deelname aan het Versnellingsplan

Het Nationaal versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT nadert zijn 4e en laatste jaar. Tijd voor een terugblik op de resultaten van het 3e jaar en een inkijkje in de bijdrage van de zoneleden die namens de HAN deelnemen aan het Versnellingsplan.

HAN Redactie
302962 Logo versnellingsplan onderwijsinnovatie met ict
iXperium

Leren en lesgeven met ict bij lerarenopleidingen van de HAN

Het thema Leren en lesgeven met ict is al een langer een belangrijk thema bij de lerarenopleidingen van de HAN. Academie Educatie startte 10 jaar geleden (vanuit het lectoraat Leren met ict, de lerarenopleiding (Pabo) en het primair onderwijs in Arnhem) iXperium Arnhem.

HAN Redactie
Illustratie voor het online DLWO magazine
iXperium

Op de bres voor beter onderwijs

Studenten zitten achterstevoren in de klas, tonen foto’s op hun mobieltjes en maken luidruchtig grappen met elkaar. Intussen stift docent Daan keurig het bord vol. Hoe krijgt hij de geest weer in de fles?

HAN Redactie
326570 Een headerfoto bij het interview met Lous Lieber, in de serie interviews met het werkveld (HAN 25 jaar). Geplaatst door HB.