Go Abroad

Zelfs als je nog niet weet welke opleiding je gaat volgen, kan één ding kristalhelder zijn: het buiten de grenzen van Nederland willen zoeken. Omdat je als wereldburger wilt meehelpen aan problemen die grenzen overstijgen, omdat je wilt verbinden met en leren van andere culturen of omdat je hoe dan ook bij een internationaal bedrijf wilt werken. Wat de reden ook is: ga internationaal ervaren!

141495 Studenten draaien aan wereldbol

5X INTERNATIONAAL:

Meer ontdekken van de wereld maakt je wijs. Met een internationale component binnen je opleiding verbreed je gegarandeerd je horizon. Internationaal gaan kan in het buitenland, maar ook vanuit Nederland. De mogelijkheden voor je op een rijtje.

1. VOLG EEN INTERNATIONALE OPLEIDING

Zie je jezelf wel werken in het buitenland? Of in Nederland bij een multinational of internationaal team. Volg dan een internationale studie. Die opleidingen bieden een Engels of Duits programma dat jou opleidt tot de beste in jouw vakgebied op internationaal niveau. Je doet tijdens een stage of minor waardevolle ervaring op in het buitenland. Jouw klasgenoten komen uit alle hoeken van de wereld waardoor je kennismaakt met nieuwe culturen. De internationale opleidingen:

STUDIERICHTING TECHNIEK

STUDIERICHTING ECONOMIE & BEDRIJF

STUDIERICHTING GEDRAG EN MAATSCHAPPIJ 

2. LOOP STAGE IN HET BUITENLAND

Stage lopen in Zweden, India of Amerika? Dat kan! Maak kennis met een land en doe zo internationale ervaring op. De mogelijkheden voor een buitenlandse stage verschillen per opleiding.

3. VOLG EEN MINOR IN HET BUITENLAND

De minor in het 3e jaar van je opleiding is een soort keuzepakket dat ongeveer 1 semester duurt. Bij de meeste opleidingen kun je er ook voor kiezen om die minor in te vullen met een stage of studie in het buitenland. Vind je een heel semester over de grens te lang? Er zijn ook Nederlandse minoren die in het teken staan van internationalisering. Ze zijn Engels- of Duitstalig en er doen ook studenten aan mee vanuit partneruniversiteiten binnen en buiten Europa.

4. WERK MEE AAN INTERNATIONALE PROJECTEN

Draag jij graag bij aan de sociale en economische ontwikkeling van verschillende regio's in de wereld? De HAN zette samen met lokale organisaties in India, Zuid-Afrika en Curaçao duurzame ontwikkelingsprojecten op. Daar doe je als student van de HAN een uitdagende, boeiende en leerzame internationale ervaring op.

5. STUDEER AF IN HET BUITENLAND

Afstuderen in het buitenland? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt zelf op zoek gaan naar een afstudeerplek, maar vaak ook gebruik maken van het netwerk van de HAN. Informeer hiernaar bij je opleiding.