Zo maak je van je studie een succes

Starten met een studie, da’s best spannend. Misschien zijn er zelfs momenten waarop je denkt: kan ik dit wel? Wat als het mis gaat? Helemaal niet gek. Gelukkig sta je er niet alleen voor. We got your back. Lees hier wat er allemaal kan en bij wie je aan de bel trekt als er wat is.

drie studenten werken samen

Waar lopen andere studenten tegenaan?

Je bent niet de enige die wel eens met twijfels of problemen rondloopt. Benieuwd waar je medestudenten zoal mee zitten? En wat ze daarmee doen? Ze vertellen het in deze video!

* Let op: in de video wordt HAN Studiesucces genoemd, dat heet nu het Student Support Center

Flitsende startIk vind het spannend om in een nieuwe omgeving te starten

Een andere school, andere mensen en misschien ook een andere stad. Dat ís ook spannend, niet gek als er wat vlinders door je buik fladderen. Daarom hebben we de pagina Flitsende Start voor jou ingericht, vol informatie over de stad, de campus, je medestudenten en de praktische zaken die je nog moet regelen.

Gaat jouw angst wat verder dan vlinders in je buik? Kijk dan eens naar de trainingen en cursussen van het Student Support Center. De HAN biedt namelijk cursussen zoals ‘Omgaan met studiestress en faalangst’, ‘Werken aan een positief zelfbeeld’ en ‘Mindfulness tijdens je studie’.

Twee meiden lopen door de gang richting camera

Trainingen en cursussenIk twijfel of ik het hbo wel aankan

Komt dat omdat je het lastig vindt om meer zelf te gaan plannen? Zie je op tegen de verslagen die je gaat schrijven, of de presentaties die je gaat houden? Komt goed, je hoeft niet alles nu al perfect te kunnen. Ook dat leer je op het hbo.

Kun jij daar straks wel wat extra hulp bij gebruiken? Kijk dan eens bij de gratis trainingen en workshops van het Student Support Center van de HAN. Daar leer je bijvoorbeeld presenteren, plannen of tentamens voorbereiden. Er zijn ook trainingen in spelling, grammatica of taalcoaching. Zo geef je je ontwikkeling een extra boost!

Sticky notes met verschillende teksten

BegeleidingWat als ik tijdens mijn studie ergens tegenaan loop?

Studeren doe je niet alleen. Loop jij tijdens je studie ergens tegenaan? Bespreek het met je studentbegeleider*, die begeleidt jou persoonlijk tijdens je studie. Bij de start van je studie hoor je wie dat is. Of klop aan bij het Student Support Center van de HAN. Daar vind je onze studentendecanen, studentenpsychologen, trainers, coaches, het studentenpastoraat en meer. Allemaal experts die jou verder kunnen helpen! Met trainingen en workshops. Regelingen en voorzieningen. Of gewoon een goed gesprek. Kijk nu alvast bij wie je straks terecht kunt.

*het kan zijn dat de studentbegeleider bij jouw studie anders wordt genoemd.

Gesprek op de trap, Karin met studente, FEM Finance Tax and Advice

Bijzondere omstandighedenIk studeer met bijzondere omstandigheden

Is studeren voor jou een grotere uitdaging dan voor anderen? Omdat je studeert met een beperking of chronische ziekte, bijvoorbeeld. Of omdat je je opleiding combineert met topsport, een eigen onderneming of zorg voor een familielid. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt om je studie tot een succes te maken.

Weet je nu al dat er bijzondere omstandigheden zijn? Dan kun je dat het beste voor je studie al melden, zodat we er meteen rekening mee kunnen houden. Je kan zelfs al voor je studie een gesprek aanvragen, maar dat hoeft niet. Geen zorgen, jouw melding heeft geen invloed op je toelating.

meisje in studieruimte rood haar slechtziend

Extra uitdagingIk twijfel of het hbo wel uitdagend genoeg voor mij is

Studeer jij lekkerder als er flink wat vaart achter zit, of als je extra uitgedaagd wordt? Misschien kom je van het vwo of heb je al een diploma op zak. Of je bent gewoon lekker ambitieus. De HAN biedt allerlei trajecten en programma’s om jou uit te dagen. Doe je studie net een stap sneller, bereid je alvast voor op de uni of ga voor een extra traject  naast je studie. Of is het ondernemerschap misschien wat voor jou? Kijk alvast wat er mogelijk is, dan kun je straks meteen knallen!

Twee studenten overleggen met laptop

StudiewisselpuntWat als dit toch niet de beste studiekeuze was?

Als de twijfel straks toch toeslaat, kun je terecht bij het Studiewisselpunt van de HAN. Ook als je nog helemaal niet weet of je wel van studie wilt wisselen. Een coach van het Studiewisselpunt kijkt samen met jou wat jij nodig hebt om een goede keuze te maken over jouw volgende stap. Het Studiewisselpunt biedt ook workshops en informatiebijeenkomsten over studiekeuze en doorstuderen.

toekomstlokaal