Nijmegen

Tof dat je in Nijmegen komt studeren! Een bourgondische stad met een relaxte sfeer. Én een echte studentenstad. Met 2 moderne HAN campussen, vlakbij station Heyendaal. Ontdek hier meer over de stad en de campus. Zo weet je waar je straks terecht komt.

Nijmegen winkels in binnenstad

Hier moet je zijn in Nijmegen

Wat zijn de chillste plekjes op de HAN campus om met je laptop te gaan zitten? Waar haal je de beste koffie op de campus of het lekkerste biertje in de stad? Die tips kun je het beste van studenten zelf horen natuurlijk. Komen ze!

HAN campus Nijmegen

De HAN in Nijmegen heeft 2 campussen met prachtige moderne gebouwen, allebei op loopafstand van station Heyendaal. En binnen een paar minuten fietsen sta je in het bos.

videoZo ziet de campus in Nijmegen er uit

Places to be

The Brew

Terrasje pakken? Dat kan ook gewoon in de centrale hal van onze Nijmeegse campus aan Laan van Scheut 10. Strijk neer op een gezellige picknicktafel of in een knus hoekje van dit koffiecafé. Met een espresso, cappuccino of latte macchiato ontsnap je even aan de drukte van je leslokaal. Muffin erbij?

Studenten drinken koffie in The Brew

Kantine

Pauze houden? Daarvoor vind je een heleboel gezellige plekjes op de campus, zoals de grote kantine op Kapittelweg 33.

GGM kantine K33 stoelen banken

Silence4You - Stilteruimte

Maak je hoofd leeg en kom tot jezelf in de stilteruimte op Kapittelweg 33. Even in je eentje de tijd nemen voor mindfulness, meditatie of yoga bijvoorbeeld. Of een training of workshop volgen.

Student jongen gebaart stilte (voor toetsperiode)

Projectruimte

Samen aan een project werken of leren voor een tentamen, dat kan op heel veel plekken op de campus. Even rust om je heen? Ga dan in 1 van de projectruimten zitten.

studeren-op-campus

BereikbaarheidHoe kom je op de HAN?

De HAN campus in Nijmegen is goed bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. De campus ligt op fietsafstand van het centrum van Nijmegen en vanaf Station Heijendaal loop je er zo naartoe. Klik verder om de adresgegevens, parkeermogelijkheden en openingstijden van alle HAN locaties te bekijken. 

35031 Twee studenten op fiets campus Nijmegen

Kamer gezocht!

Thuis of op kamers?

Je kunt bij je ouders blijven wonen. Gezellig en comfortabel, en het bespaart natuurlijk kosten. Maar een eigen plekje waar je zelf je ritme van eten, slapen en studeren bepaalt, klinkt ook wel lekker! Welke keuze past bij jou?

Drie jongens lachen en hebben plezier in huiskamer zitje

Zoektips

Hoe vind je een (betaalbare) kamer in Nijmegen? Via een stichting, een woningcorporatie of een kamerbemiddelingsbureau. Of natuurlijk via je eigen netwerk, social media of een kamer-app. Hieronder vind je een paar handige tips.

Nijmegen Centraal Station en Talia

Betaalbare kamer gezocht

Een betaalbare kamer vinden in Nijmegen is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar geen nood: Huurteams Nijmegen en AKKU delen in dit artikel hun handige tips met SAM. Dat is het journalistieke medium van de HAN.

Nijmegen gebouwen en terrasjes op Grote Markt

Boekje vol tips

AKKU en Huurteams Nijmegen hebben samen een boekje uitgegeven met woontips voor studenten. Die is vooral gericht op Nijmegen, maar de informatie is ook van toepassing op Arnhem.

31568 foto tekst boek

ontdek de stad Nijmegen

Officieel hoort Nijmegen natuurlijk bij Gelderland. Maar omdat het onder de Waal ligt, op het randje van Noord-Brabant, doet het behoorlijk bourgondisch aan. De sfeer is er gewoon relaxed. En omdat Nijmegen ook een universiteit heeft, voelt het als een echte studentenstad. Zeker in Nijmegen-Oost, waar veel oud-studenten blijven hangen en zich settelen. 

 • Welkom in de historische binnenstad van Nijmegen!
 • Overal in de stad zijn leuke terrasjes te vinden
 • In de gezellige winkelstraten kun je uitgebreid shoppen
 • Aan het Valkhofplein ligt het Valkhof Museum, en je vindt er vele restaurantjes
 • Zon? Ga lekker hangen in het Kronenburgerpark. Plek genoeg!
 • In de zomer is het ook goed toeven op een van de vele Waalstrandjes
 • De waalkade is hét aangezicht van Nijmegen
 • Het studentencomplex Talia van de SSHN ligt vlakbij het station.
 • Welkom in de historische binnenstad van Nijmegen!
 • Overal in de stad zijn leuke terrasjes te vinden
 • In de gezellige winkelstraten kun je uitgebreid shoppen
 • Aan het Valkhofplein ligt het Valkhof Museum, en je vindt er vele restaurantjes
 • Zon? Ga lekker hangen in het Kronenburgerpark. Plek genoeg!
 • In de zomer is het ook goed toeven op een van de vele Waalstrandjes
 • De waalkade is hét aangezicht van Nijmegen
 • Het studentencomplex Talia van de SSHN ligt vlakbij het station.

Meer over studeren in Nijmegen

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen Studentenstad is jouw online gids voor een studentenleven in Nijmegen. Je leest er alles over studeren in Nijmegen. Maar ook over bijbaantjes, op kamers, uitgaan en geldzaken.

Nijmegen jongen met fiets in Kronenburgerpark

Indebuurt Nijmegen

Ook op Indebuurt Nijmegen vind je heel veel leuke blogs en artikelen. Daar lees je wat er in het weekend te doen is en bij welke cafés je moet zijn voor de beste koffie.

Nijmegen binnenstad terras

Ontdek meer over de HANKen je SAM al?

SAM is het journalistieke medium van de HAN. de SAM-redactie doet verslag van alles wat er op de HAN gebeurt en praat met mensen die op 1 of andere manier bij de HAN zijn betrokken: studenten, medewerkers, onderzoekers en afgestudeerde HAN’ers in het werkveld.

Volg SAM online

Medium

Hier lees je alle artikelen en blogs van SAM.

Facebook

Blijf up to date via de Facebook pagina van SAM.

Instragram

Kijk mee met SAM via Instagram.