Arnhem

Welkom in Arnhem! Een creatieve stad die bekendstaat als de culturele hoofdstad van Gelderland. Vanuit station Presikhaaf ben je zo op de HAN campus. Ontdek hier meer over de stad en de campus. Zo weet je straks waar je terecht komt.

Arnhem winkelstraat met kerk

Arnhem: studentenstad of niet?

Wat zijn de chillste plekjes op de HAN campus om met je laptop te gaan zitten? Waar haal je de beste koffie op de campus of het lekkerste biertje in de stad? Die tips kun je het beste van studenten zelf horen natuurlijk. Komen ze!

HAN Campus Arnhem

Op de gezellige HAN-campus aan de Ruitenberglaan studeer je tussen de bomen. Vanuit station Presikhaaf ben je er zo. Je vindt er vooral studies in de economische hoek en in de techniek. De opleiding Automotive is een echte topper en trekt ook veel buitenlandse studenten aan. Daaromheen zijn er opleidingen als Communication en Multimedia Design. 

VideoDit is de campus in Arnhem

Hier moet je zijn

Hangar

Zin in een kop goede koffie, stuk taart erbij? Dan moet je in de HANgar zijn, op de begane grond van Ruitenberglaan 31. Een gezellige bar met een industriële look.

Studenten doen drankje in de HANgar, landscape

Lokaal '99

Ontmoet studenten van verschillende opleidingen in café Lokaal ’99. ‘Voor studenten, door studenten’ is de slogan van dit gezellige café midden op de Arnhemse campus. Biertje?

zakelijk

Studiecentra

Op de HAN campus vind je een heleboel plekken waar je met je laptop neer kunt strijken om - alleen of samen - te studeren.

bieb-campus-studeren

Campusstore

Nieuwe schrijfblok nodig? Pen, agenda, tabbladen? Je vindt het allemaal in de campusstore op Ruitenberglaan 31. Hier kun je trouwens ook je readers en syllabi halen.

studeren-aan-de-han

BereikbaarheidHoe kom je op de HAN?

De HAN campus in Arnhem is goed bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. De campus ligt op fietsafstand van het centrum van Arnhem en vanaf Station Arnhem-Presikhaaf loop je er zo naartoe. Klik verder om de adresgegevens en openingstijden van alle HAN locaties te bekijken. Of verken jouw reisopties, de reisdrukte en de parkeervoorzieningen op de Campus Arnhem via Samen Beter Bereikbaar.

35031 Twee studenten op fiets campus Nijmegen

Kamer gezocht!

Thuis of op kamers?

Je kunt bij je ouders blijven wonen. Gezellig en comfortabel, en het bespaart natuurlijk kosten. Maar een eigen plekje waar je zelf je ritme van eten, slapen en studeren bepaalt, klinkt ook wel lekker! Welke keuze past bij jou?

Drie jongens lachen en hebben plezier in huiskamer zitje

Zoektips

Hoe vind je een (betaalbare) kamer in Arnhem? Via een stichting, een woningcorporatie of een kamerbemiddelingsbureau. Of natuurlijk via je eigen netwerk, social media of een kamer-app. Hieronder vind je een paar handige tips.

Arnhem Klarendal

Betaalbare kamer gezocht

Een betaalbare kamer vinden in Arnhem is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar geen nood: Huurteams Nijmegen en AKKU delen in dit artikel hun handige tips met SAM. Dat is het journalistieke medium van de HAN.

Arnhem winkelstraat fietsen

Boekje vol tips

AKKU en Huurteams Nijmegen hebben samen een boekje uitgegeven met woontips voor studenten. Die is vooral gericht op Nijmegen, maar de informatie is ook van toepassing op Arnhem.

31568 foto tekst boek

De stad Arnhem

Arnhem staat bekend als creatieve stad. Dat zie je overal terug, maar vooral in de wijken Klarendal en Spijkerkwartier: omgetoverd van achterstandswijken tot gezellige buurten met leuke huizen en fijne restaurantjes. Arnhem is ook de culturele hoofdstad van Oost-Gelderland en heeft bijvoorbeeld het bekende dansgezelschap Introdans binnen de grenzen. 

 • Welkom in de kleurrijke binnenstad van Arnhem!
 • Shop 'till you drop. In het centrum van Arnhem raak je niet snel uitgekeken.
 • Terrasje pakken? Er zijn er genoeg te vinden in Arnhem, bijvoorbeeld op de Korenmarkt.
 • Reis jij met de trein of bus? Dan kom je vast regelmatig op het centraal station
 • En zo ziet het centraal station er van buiten uit
 • Lekker hangen in het park, dat kan in Arnhem zeker! Bijvoorbeeld in Sonsbeek Park.
 • Goed uitzicht toch? Vanaf Sonsbeek Park kijk je zo tegen de stad aan.
 • Dit is het gezellige Klarendal.
 • Welkom in de kleurrijke binnenstad van Arnhem!
 • Shop 'till you drop. In het centrum van Arnhem raak je niet snel uitgekeken.
 • Terrasje pakken? Er zijn er genoeg te vinden in Arnhem, bijvoorbeeld op de Korenmarkt.
 • Reis jij met de trein of bus? Dan kom je vast regelmatig op het centraal station
 • En zo ziet het centraal station er van buiten uit
 • Lekker hangen in het park, dat kan in Arnhem zeker! Bijvoorbeeld in Sonsbeek Park.
 • Goed uitzicht toch? Vanaf Sonsbeek Park kijk je zo tegen de stad aan.
 • Dit is het gezellige Klarendal.

Meer over studeren in Arnhem

RTV Arnhem - Studentenleven Arnhem

In het vlog 'Boven Op Arnhem' van RTV Arnhem duiken Sanne, Eva, Kimerly en Geerte in het studentenleven van Arnhem. Ze interviewen studenten en studentverenigingen en geven handige tips om het studentenleven makkelijker te maken. Kijken dus!

Arnhem fiets in winkelstraat

Arnhem Studiestad

Ken je de website Arnhem Studiestad al? Dat is dé website voor de Arnhemse student. Over wonen, werken, studeren en stage lopen in Arnhem. Én over toffe events natuurlijk.

Arnhem winkelstraat fietsen

Indebuurt Arnhem

Ook op Indebuurt Arnhem vind je heel veel leuke blogs en artikelen. Daar lees je wat er in het weekend te doen is en bij welke cafés je moet zijn voor de beste koffie.

Arnhem mensen op terras Korenmarkt

Ontdek meer over de HANKen je SAM al?

SAM is het journalistieke medium van de HAN. de SAM-redactie doet verslag van alles wat er op de HAN gebeurt en praat met mensen die op 1 of andere manier bij de HAN zijn betrokken: studenten, medewerkers, onderzoekers en afgestudeerde HAN’ers in het werkveld.

Volg SAM online

Medium

Hier lees je alle artikelen en blogs van SAM.

Facebook

Blijf up to date via de Facebook pagina van SAM.

Instragram

Kijk mee met SAM via Instagram.