Laboratorium

314130 null

Wil jij iets met onderzoek en informatica? Biologie of Scheikunde? Dan vind je bij Laboratorium vast een opleiding die bij jou past. Laat je inspireren! In welke opleiding ga jij je verder verdiepen?

Biologie en ICT, bijt dat elkaar niet? Welnee, ze vullen elkaar juist aan. Mooi, want jij zit zowel achter de computer als in het laboratorium op je plek. Als bio-informaticus of ingenieur doe je later verantwoordelijk werk. Je voert bijvoorbeeld kankeronderzoek uit, je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe medicijnen of je verbetert voedsel en plantenrassen.

biologie en medisch laboratoriumonderzoek student pipet laboratorium

Past dit bij jou?

#IETS_MET

biologie - mensen helpen - onderzoek - informatica - scheikunde

Samantha Hughes achter microscoop

#LEUK

onderzoeken, experimenteren, ontdekken - passie voor (micro) biologie, fysiologie en anatomie van plant, mens en dier - interesse in DNA, genetica - programmeren werken met gegevens en informatie - analyseren en uitdenken - leren en verdiepen

laboratorium buisjes

#BELANGRIJK

bijdragen aan een duurzame(re) en gezonde(re) samenleving - bijdragen aan onderzoek en innovatie - duidelijke verwachtingen en doelstellingen - zorgvuldigheid - betrouwbaarheid - kennis en inhoud - ontwikkelen

drie studenten met twee laptops

#KAN_IK

analyseren, verbanden leggen - problemen begrijpen en oplossen - onderzoek doen - scheikunde - biologie

bio-informatica student aan het werk

#BEN_IK

nieuwsgierig - doorzetter - leergierig - sociaal - nauwkeurig - geduldig - harde werker - weloverwogen - gedisciplineerd

twee studenten lopen door gang
Jouw beroep
 

Klinken deze beroepen goed?

  • Bio-informaticus
  • Microbiologisch laborant
  • Plantenbioloog
  • En meer....
ict cmd studenten vrouwen op trap

Voltijd-opleidingen bij Laboratorium

Bio-informatica

De beste borstkankerbehandeling dankzij jouw data-analyse? Gezonder voedsel maken? Of bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuw medicijn tegen ernstige ziektes? Het kan met de opleiding Bio-informatica: dé studie voor wie dol is op IT en biologie!

biocentre_data-science9. Martijn van der Pol, Philip de Groot

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Hoe werken cellen? Welke afwijkingen veroorzaken ziektes? Maar ook: hoe kweek je de lekkerste tomaten? Met Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek ga je problemen te lijf met onderzoek. Ben jij klaar om de wereld gezonder te maken? Er hangt een labjas voor je klaar!

biologie en medisch laboratoriumonderzoek student pipet laboratorium

Life Sciences (studietaal Engels)

Als hbo-student Life Sciences ga je problemen te lijf met onderzoek. Voedseltekorten oplossen, het milieu beschermen, maar ook bijdragen aan geneesmiddelen tegen kanker. Ben jij klaar om de wereld te verbeteren vanuit het lab? Dan is de Engelstalige bachelor Life Sciences jouw ding. Kom kennismaken!

Studenten aan het werk in lab
Kennismaken
 

Open Dagen, Meelopen of Proefstuderen

Maak kennis met een opleiding door Open Dagen te bezoeken, mee te lopen of door een dag Proefstuderen. Meer weten? Klik op de opleiding.

Maak kennis met deze opleidingen
Studeren in deeltijd
 

Wil je werken en leren combineren?

Wil je werken en leren tegelijk? Dat kan door een van onze laboratorium-opleidingen in deeltijd te kiezen. Of je nou in een laboratorium werkt en je verder wilt ontwikkelen of je wilt laten omscholen, de HAN heeft een passende opleiding voor jou. Van korte cursussen en post-hbo-opleidingen tot opleidingen van een paar jaar (bachelor en master). 

chemie zuurkast
Gezondheid & Sport
 

Bekijk de andere studieclusters

Nog niet helemaal gevonden wat je zocht? In de studierichting Gezondheid & Sport vind je nog 4 andere studieclusters.

314146 null