Lerarenopleidingen Exact & Informatica

314134 null

Lerarenopleidingen Exact & Informatica

Wil jij lesgeven, coachen of begeleiden in de exacte vakken? Dan vind je hier vast een hbo-opleiding die bij jou past. Laat je inspireren! In welke opleiding ga jij je verder verdiepen?

De leraar maakt het vak

Hoe maak je een les natuurkunde of biologie interessant? Door een toffe leerkracht voor de klas te zetten! Kun jij leerlingen straks boeiend uitleggen hoe mens, plant en dier zijn opgebouwd? Met behulp van nieuwe technologieën kun je eindeloos variëren. Zet virtual reality in om atomen en moleculen tot leven te brengen of laat leerlingen met behulp van een robot het proces van licht en elektriciteit onderzoeken. Ga jij ze inspireren?

studenten maken papieren ster

Past dit bij jou?

#IETS_MET

lesgeven en opleiden - coachen en begeleiden - werken met jongeren - natuurkunde - scheikunde - wiskunde - biologie

geodriehoek en passer

#LEUK

jongeren iets nieuws leren - jongeren enthousiast maken - passie voor het vak doorgeven - helderheid en structuur bieden - verder verdiepen in het vak - onderzoeken, experimenteren - theorie tot leven laten komen in practica

studenten met labjas

#BELANGRIJK

bijdragen aan de ontwikkeling van jongeren - duidelijke verwachtingen en doelstellingen - betrouwbaarheid - hulpvaardig zijn - openheid, begrip en genegenheid

twee studenten gebuiken rekenmachine

#KAN_IK

natuurkunde, scheikunde, biologie of wiskunde - presenteren - anderen iets uitleggen - goed luisteren - voor een groep staan - anderen motiveren

student met reageerbuis

#BEN_IK

sociaal - meevoelend - geduldig - analytisch - behulpzaam - nuchter - ordelijk en gestructureerd - nieuwsgierig - leergierig - verantwoordelijk

30401 Docent aan het lesgeven

Inhoudelijk én praktijkgericht onderwijsEXACTE LERARENOPLEIDINGEN

Jouw beroepKlinken deze beroepen goed?

  • Docent voortgezet onderwijs en mbo
  • Excursieleider/veldwerkorganisator
  • Educatief medewerker
  • Studieloopbaanbegeleider
  • En meer...
Drie studenten doen nauurkunde proef

Voltijd-lerarenopleidingen Exact & Informatica

Leraar Biologie

Een tekenplaag en de ziekte van Lyme, een koppel wolven op de Veluwe en waarom zoveel jonge meisjes zich niet in laten enten tegen baarmoederhalskanker. Wil jij dit onderzoeken? En wil je jouw kennis en enthousiasme overdragen op jongeren? Dan is de opleiding Leraar Biologie beslist iets voor jou.

studenten met labjas

Leraar Natuurkunde

Als echte bèta ben je nieuwsgierig naar het hoe en waarom achter natuurverschijnselen. Van de zwaartekracht tot regenbogen, van elektrische apparatuur tot licht en geluid. Je prikkelt anderen graag om hierover na te denken. Herkenbaar? Dan is de opleiding Leraar Natuurkunde op je lijf geschreven.

drie studenten natuurkunde proef

Leraar Scheikunde

Scheikundige reacties, atomen, moleculen en verbindingen: klopt je hart hier sneller van? Doe je niets liever dan experimenteren in een lab? Of analyseer je graag verschillende stoffen? Dan is de opleiding Docent Scheikunde echt iets voor jou. Zeker als je ook nog goed kunt uitleggen en motiveren!

studenten observeren scheikunde slang

Leraar Wiskunde

Is de stelling van Pythagoras voor jou gesneden koek? En hou je ervan om te puzzelen met ingewikkelde formules? Vind je het ook nog eens leuk om sommen en vraagstukken uit te leggen? Verdiep je dan snel in de opleiding docent Wiskunde aan de HAN.

studenten maken papieren ster

KennismakenOpen Dagen, Meelopen of Proefstuderen

Maak kennis met een opleiding door Open Dagen te bezoeken, mee te lopen of door een dag Proefstuderen. Meer weten? Klik op de opleiding.

Maak kennis met deze opleidingen

Studeren in deeltijdCombineer werken en leren

Wil je werken en leren combineren? Naast je werk je kennis op het gebied van Exact en Informatica verdiepen of juist verbreden? Kies dan uit ons aanbod van lerarenopleidingen in dit vakgebied voor werkenden! Van voltijd tot deeltijd opleiding. Wat kies jij?

Deeltijd opleidingen

Deeltijdstudent lerarenopleidingen natuurkunde doen proef

Exact & informaticaBekijk de andere studieclusters

Nog niet helemaal gevonden wat je zocht? In de studierichting Exact & Informatica vind je nog 2 andere studieclusters.

314147 null

Nieuws & artikelen

docent buigt over tafel student
docent buigt over tafel student