Recht en Bestuur

Deeltijdstudenten Rechten in een rechtzaal

Recht en Bestuur

Binnen het vakgebied Recht en Bestuur zijn er volop mogelijkheden om verder te groeien in je carrière. Of je nu gaat voor een 4-jarige deeltijdopleiding HBO-Rechten, een 2-jarige Ad Juridisch Medewerker of een korte cursus, aan keuze geen gebrek!

Alles op een rijtjeOns aanbod in Recht en Bestuur

Zet jij graag je tanden in wet- en regelgeving? Wil je je verder specialiseren? Of ben je ondersteunend werkzaam in een specifiek rechtsgebied en heb je de ambitie om daar een grotere rol te vervullen? Dan zit je goed bij het vakgebied Recht en Bestuur. Ontdek alle mogelijkheden. 

Studenten Recht en Bestuur deeltijd hebben les bij de HAN

Bacheloropleidingen

HBO-Rechten (deeltijd)

Schade door noodweer tijdens vakantie, een webshop die niet levert of een dispuut met de gemeente? Recht is overal! Zet jij graag je tanden in wet- en regelgeving? Vanaf het 1e jaar komt met HBO-Rechten deeltijd de combinatie van juridische theorie met de praktijk meteen tot leven.

associate degrees, Ferdinant en Damla in overleg, FEM HBO Rechten

HBO-Rechten (duaal)

Werk je als juridisch ondersteuner en wil je doorsturen en daarmee groeien in je functie? Zoek je hierbij begeleiding vanuit de HAN en de werkplek? Kies dan voor HBO-Rechten duaal en neem controle over je eigen ontwikkeltraject.

associate-degrees

Associate degrees

Juridisch Medewerker (deeltijd)

Werk je als ondersteuner binnen een specifiek rechtsgebied? En heb je de ambitie om daar een grotere rol in te vervullen? Met de 2-jarige associate degree Juridisch Medewerker specialiseer jij je in het civiele recht of het bestuursrecht.

Gesprek in de hal

Juridisch Medewerker (duaal)

Ben je onlangs begonnen aan een baan binnen een specifiek rechtsgebied? Wil jij je specialiseren en daarbij begeleiding krijgen vanuit de HAN en je werkplek? Ga ervoor met de 2-jarige duale hbo-opleiding Juridisch Medewerker. Je werkt aan je eigen ontwikkeling en je toekomst.

docent klas studenten klaslokaal lessituatie, FEM commerciele economie, accountancy

Post-hbo opleidingen en cursussen

Aanbesteden voor Inkopers/ Inschrijvers (2 maanden

Je bent inkoper voor een overheidsorganisatie, een aanbestedende dienst of een marktpartij die inschrijft op aanbestedingen. Door 'Europese' procedures en juridische voorwaarden is dit een hele puzzel. Na de cursus Aanbesteden voor Inkopers en Inschrijvers vallen de puzzelstukjes op hun plek.

economie management recht

Arbeidsrecht (2 maanden)

Het arbeidsrecht is aan verandering onderhevig. Er zijn regelmatig nieuwe wettelijke regelingen en ontwikkelingen. Wat betekent dit voor jouw organisatie? En hoe kan jij hier op inspelen? Dankzij de cursus Arbeidsrecht heb jij kennis van zaken.

eceonomie-management-recht

Welk type opleiding past bij jou?

Hbo-bachelor

Een hbo-opleiding van 4 jaar noemen we een bachelor. Uiteraard ga je vaak na de havo of het vwo een hbo-bachelor volgen. Maar je kunt ook na een mbo 4-opleiding doorstromen naar het hbo of met een hbo-opleiding starten als je al werkt op mbo 4-niveau of hoger.

31554 studenten studerten aan grote tafel

Associate degree

Wil je verder studeren, maar vind je 4 jaar in de schoolbanken te lang? Kies dan voor een associate degree, een verkorte hbo-opleiding van 2 jaar. Je leert en werkt tegelijk. En past dus meteen toe wat je leert.

31544 vier studenten kijken in atlas

Cursus

Een cursus is ideaal als je kennis snel wilt bijspijkeren. In een kort programma krijg je praktische highlights aangereikt. Het niveau is hbo en post-hbo.

studenten luisteren naar docent

Post-hbo-opleiding

Het woord ‘post-hbo’ zegt het al: een opleiding die je na je hbo-diploma kunt volgen. Ideaal als je werkt en je wilt verdiepen in een specifiek vakgebied.

groep mensen achter laptop informeel

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.