Tjieu Maas

Tjieu Maas is als docent en onderzoeker verbonden aan HAN Sport en Bewegen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, op het expertisegebied Sports & Exercise Nutrition.

237746 prof wielrenners waarvan er eentje banaan eet

Tjieu schrijft webberichten/artikelen op het gebied van voeding, krachttraining en inspanningsfysiologie. Daarnaast houdt hij zich bezig met het ontwikkelen en geven van cursussen op het gebied van voeding, krachttraining, inspanningsfysiologie en leefstijl.

400988 Portret expert Tjieu Maas

Over Tjieu

Waarvoor kan je contact opnemen met Tjieu?

  • Ontwikkelen en geven van cursussen op het gebied van voeding, krachttraining, inspanningsfysiologie en leefstijl
  • Schrijven van webberichten/artikelen (tussen 500-1500 woorden) op het gebied van voeding, krachttraining en inspanningsfysiologie

Contactgegevens

Publicaties en blogberichten

Eigen Kracht

Tjieu schrijft gemiddeld maandelijks twee berichten op www.eigenkracht.nl over diverse thema's op het gebied van voeding, krachttraining en inspanningsfysiologie.

102264 verzameling voedingsproducten, vaak is normale voeding niet voldoende

Dieet behandelingsrichtlijnen

Het optimaliseren van de voedingstoestand bij wedstrijdsport in al haar facetten met als doel prestatieverbetering. Indien er sprake is van een klacht of stoornis, gaat het erom deze te verminderen of te verhelpen, wat vervolgens ten goede komt aan het prestatievermogen.

132420 hoofd student scherp achter groente en fruit op tafel

De blues van crossfit

Crossfitters lijken de totale atleten van fitness te zijn. Krachtige fysieken die tractorbanden wippen alsof het niks is en het uithoudingsvermogen van een stoomwals hebben. Geen hindernisbaan die hen tegenhoudt. Gaan met die banaan. Maar crossfitters zijn ook mensen, en mensen kunnen stuk.

132417 student geeft instructie bij crosstrainer

Professional Sport en Voeding

Wil jij de sportprestatie en gezondheid van sporters verbeteren door middel van een effectief en verantwoord voedingsplan? Met de post-hbo opleiding Professional Sport en Voeding (voorheen Sportdiëtetiek) zorg je voor de kennis en vaardigheden om dit te kunnen.

132433 presentatie groente en fruit op tafel

Sports & Exercise Nutrition

Dat het in topsport om details gaat, is een cliché. Het feit dat voeding een belangrijk detail is, wordt inmiddels in brede kring ondersteund. Sportvoeding is sinds het begin van deze eeuw één van de speerpunten en inmiddels is HAN SENECA op dit thema een toonaangevend expertisecentrum in Nederland.

237746 prof wielrenners waarvan er eentje banaan eet

Blijf op de hoogte van de laatste onwikkelingen

Regelmatig brengen we nieuws naar buiten vanuit HAN Sport en Bewegen over onderzoeken, projecten en evenementen binnen sport en bewegen, arbeid en gezondheid. Blijf ook op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief en/of bekijk ons weblog.

410388 sport en bewegen, blog professionals

HAN Sport en Bewegen en HAN SENECA

HAN Sport en Bewegen

HAN Sport en Bewegen biedt bachelor- en masteronderwijs, doet onderzoek, werkt samen met sportorganisaties, levert stagiaires en nog veel meer. De academie streeft naar een goed aangesloten driehoek van onderwijs, onderzoek en praktijk.

31034 Studenten op stoelen bij lage tafel lachend meisje horizontaal

HAN SENECA

Of je nu inzicht in jouw gezondheid wilt hebben, je preventief met je vitaliteit aan de slag wilt, je jezelf als professional verder wilt ontwikkelen via cursussen of dat je als ondernemer wat wil doen met de vitaliteit van jouw werknemers. Bij HAN SENECA kan je terecht.

305292 entree han seneca k33

Snel antwoord

Vragen over HAN SENECA of onze dienstverlening?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 353 1262