Shiannah Danen

Shiannah Danen is als docent en onderzoeker verbonden aan HAN Sport en Bewegen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, op het expertisegebied Sports & Exercise Nutrition

237746 prof wielrenners waarvan er eentje banaan eet

Shiannah is als expert betrokken bij eetproblematiek bij sporters.

400987 Portret expert Shiannah Danen

Over Shiannah

Waarvoor kan je contact opnemen met Shiannah?

 • Voor informatie over eetproblematiek bij sporters
 • Over kennis met betrekking tot sport- en beweegvoeding

Contactgegevens

 • Shiannah.Danen@han.nl
 • Publicaties en blogberichten

  Voeding bij turnen

  Als voormalig topturnster (1995-2007) kan ik beamen dat vroeger het topsportklimaat niet altijd gezond was. Vier keer op een dag moeten wegen, negatieve opmerkingen over ons gewicht van de coaches, onderling tips uitwisselen om snel gewicht te verliezen etc.; het zit bij mij nog vers in het geheugen. Eetproblemen waren eerder regel dan uitzondering.

  131726 Meisjes en studenten dansen en sporten in het demoteam tijdens de open dag

  Eiwit en duurtraining

  Onlangs is gespeculeerd dat eiwitsuppletie de aanpassingen aan chronische duurtraining verder kan vergroten. We beoordeelden het effect van eiwitsuppletie tijdens chronische duurtraining op de oxidatieve capaciteit van het hele lichaam (V ̇O2max) en duurtrainingsprestaties

  30984 Hardlopen fitnesstoestel

  Professional Sport en Voeding

  Wil jij de sportprestatie en gezondheid van sporters verbeteren door middel van een effectief en verantwoord voedingsplan? Met de post-hbo opleiding Professional Sport en Voeding (voorheen Sportdiëtetiek) zorg je voor de kennis en vaardigheden om dit te kunnen.

  132433 presentatie groente en fruit op tafel

  Sports & Exercise Nutrition

  Dat het in topsport om details gaat, is een cliché. Het feit dat voeding een belangrijk detail is, wordt inmiddels in brede kring ondersteund. Sportvoeding is sinds het begin van deze eeuw één van de speerpunten en inmiddels is HAN SENECA op dit thema een toonaangevend expertisecentrum in Nederland.

  237746 prof wielrenners waarvan er eentje banaan eet

  Blijf op de hoogte van de laatste onwikkelingen

  Regelmatig brengen we nieuws naar buiten vanuit HAN Sport en Bewegen over onderzoeken, projecten en evenementen binnen sport en bewegen, arbeid en gezondheid. Blijf ook op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief en/of bekijk ons weblog.

  410388 sport en bewegen, blog professionals

  HAN Sport en Bewegen en HAN SENECA

  HAN Sport en Bewegen

  HAN Sport en Bewegen biedt bachelor- en masteronderwijs, doet onderzoek, werkt samen met sportorganisaties, levert stagiaires en nog veel meer. De academie streeft naar een goed aangesloten driehoek van onderwijs, onderzoek en praktijk.

  31034 Studenten op stoelen bij lage tafel lachend meisje horizontaal

  HAN SENECA

  Of je nu inzicht in jouw gezondheid wilt hebben, je preventief met je vitaliteit aan de slag wilt, je jezelf als professional verder wilt ontwikkelen via cursussen of dat je als ondernemer wat wil doen met de vitaliteit van jouw werknemers. Bij HAN SENECA kan je terecht.

  305292 entree han seneca k33

  Snel antwoord

  Vragen over HAN SENECA of onze dienstverlening?
  Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

  Openingstijden

  Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

  Liever bellen?

  Bellen: 024 - 353 1262