Niek van Venrooij

Niek van Venrooij is als docent en onderzoeker verbonden aan HAN Sport en Bewegen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, op het expertisegebied Sports & Exercise Nutrition.

237746 prof wielrenners waarvan er eentje banaan eet

Hij wil als expert graag bijdragen aan het optimaliseren van (sport)voeding - en de koppeling met fysieke en mentale fitheid

Over Niek

Waarvoor kun je contact opnemen met Niek?

Vragen op het gebied van

 • Topsport
 • Training
 • Coaching
 • Beweegwetenschappen
 • Voedingskunde
 • Onderzoek
 • Onderwijs
 • Onderneming
 • ​Militaire vaardigheden

Contactgegevens

 • Niek.vanVenrooij@han.nl
 • Publicaties en blogberichten

  Onderzoeksartikelen

  Niek schreef diverse onderzoeksartikelen, zoals: The association between gastrointestinal injury, -complaints, and food intake in 60 km ultramarathon runners

  30998 Hardlopen stockfoto man

  Professional Sport en Voeding

  Wil jij de sportprestatie en gezondheid van sporters verbeteren door middel van een effectief en verantwoord voedingsplan? Met de post-hbo opleiding Professional Sport en Voeding (voorheen Sportdiëtetiek) zorg je voor de kennis en vaardigheden om dit te kunnen.

  132433 presentatie groente en fruit op tafel

  HAN SENECA Sports & Exercise Nutrition

  Dat het in topsport om details gaat, is een cliché. Het feit dat voeding een belangrijk detail is, wordt inmiddels in brede kring ondersteund. Sportvoeding is sinds het begin van deze eeuw één van de speerpunten en inmiddels is HAN SENECA op dit thema een toonaangevend expertisecentrum in Nederland.

  237746 prof wielrenners waarvan er eentje banaan eet

  Blijf op de hoogte van de laatste onwikkelingen

  Regelmatig brengen we nieuws naar buiten vanuit HAN Sport en Bewegen over onderzoeken, projecten en evenementen binnen sport en bewegen, arbeid en gezondheid. Blijf ook op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief en/of bekijk ons weblog.

  410388 sport en bewegen, blog professionals

  HAN Sport en Bewegen en HAN SENECA

  HAN Sport en Bewegen

  HAN Sport en Bewegen biedt bachelor- en masteronderwijs, doet onderzoek, werkt samen met sportorganisaties, levert stagiaires en nog veel meer. De academie streeft naar een goed aangesloten driehoek van onderwijs, onderzoek en praktijk.

  31034 Studenten op stoelen bij lage tafel lachend meisje horizontaal

  HAN SENECA

  Of je nu inzicht in jouw gezondheid wilt hebben, je preventief met je vitaliteit aan de slag wilt, je jezelf als professional verder wilt ontwikkelen via cursussen of dat je als ondernemer wat wil doen met de vitaliteit van jouw werknemers. Bij HAN SENECA kan je terecht.

  305292 entree han seneca k33

  Direct contact

  Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

  Openingstijden

  Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
   

  Liever bellen of appen?

  Bellen: 024 - 353 0500
  WhatsApp: 024 - 353 0500