Luuk Hilkens

Luuk Hilkens is als docent en onderzoeker verbonden aan HAN Sport en Bewegen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, op het expertisegebied Sports & Exercise Nutrition.

3b96cc70-0cef-11ee-ac66-02565807075b prof wielrenners waarvan er eentje banaan eet

Ik wil als expert graag betrokken zijn bij sportvoeding, inspanningsfysiologie en strength & conditioning. Ik wil dé schakel zijn tussen werkveld, onderzoek en onderwijs

f6ec8196-0cfd-11ee-a3dd-02565807075b Luuk Hilkens is docent onderzoeker bij het expertiseteam Sports en Exercise Nutrition, Academie Sport en Bewegen, HAN

Over Luuk

Waarvoor kan je contact opnemen met Luuk?

  • Sportvoeding
  • Fysieke training
    Bijzondere focus op fitness en topsport

Publicaties en blogberichten

Eigen Kracht

Luuk schrijft regelmatig voor Eigen Kracht en heeft dan ook behoorlijk wat artikelen op zijn naam staan. Dit gaat over diverse thema's op het gebied van training en voeding.

102264 verzameling voedingsproducten, vaak is normale voeding niet voldoende

Mens Health

Luuk schrijft voor Mens Health. Hij snijdt daar onderwerpen over spiergroei en spierverlies aan en alles wat je moet weten over je spiermassa en het behoud ervan.

109935 meisje met fictieve gewichten in handen omhoog

Effect menstruatiecyclus en pilgebruik op de sportprestatie

De menstruatiecyclus is een hormonale cyclus die het vrouwelijk lichaam voorbereidt op de zwangerschap. Een typische cyclus duurt gemiddeld 28 dagen, maar dit kan per vrouw en per maand verschillen. Hoe ligt het verband met de hormoniale balans in het vrouwelijke lichaam met de sportprestaties en is het nodig de training aan te passen op de menstruatiecyclus?

340603 Persoonlijke training met sport bal

Sports Medicine - Open

Luuk schrijft af en toe een stuk voor dit vakblad betrekkend op onderwerpen zoals supplementen en over het lichaam

28631 pillen in handen

Zo werkt het lichaam

Luuk schrijft soms artikelen voor het vakblad zowerkthetlichaam. Dit gaat dan over verschillende onderwerpen zoals spierweefsel, trainingsvariabelen en voeding.

31989 close up ui snijden

Professional Sport en Voeding

Wil jij de sportprestatie en gezondheid van sporters verbeteren door middel van een effectief en verantwoord voedingsplan? Met de post-hbo opleiding Professional Sport en Voeding (voorheen Sportdiëtetiek) zorg je voor de kennis en vaardigheden om dit te kunnen.

132433 presentatie groente en fruit op tafel
draw-cta-title

Sports & Exercise Nutrition

Dat het in topsport om details gaat, is een cliché. Het feit dat voeding een belangrijk detail is, wordt inmiddels in brede kring ondersteund. Sportvoeding is sinds het begin van deze eeuw één van de speerpunten en inmiddels is HAN SENECA op dit thema een toonaangevend expertisecentrum in Nederland.

3b96cc70-0cef-11ee-ac66-02565807075b prof wielrenners waarvan er eentje banaan eet

Blijf op de hoogte van de laatste onwikkelingen

Regelmatig brengen we nieuws naar buiten vanuit HAN Sport en Bewegen over onderzoeken, projecten en evenementen binnen sport en bewegen, arbeid en gezondheid. Blijf ook op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief en/of bekijk ons weblog.

410388 sport en bewegen, blog professionals
draw-cta-title

HAN Sport en Bewegen en HAN SENECA

HAN Sport en Bewegen

HAN Sport en Bewegen biedt bachelor- en masteronderwijs, doet onderzoek, werkt samen met sportorganisaties, levert stagiaires en nog veel meer. De academie streeft naar een goed aangesloten driehoek van onderwijs, onderzoek en praktijk.

31034 Studenten op stoelen bij lage tafel lachend meisje horizontaal

HAN SENECA

Of je nu inzicht in jouw gezondheid wilt hebben, je preventief met je vitaliteit aan de slag wilt, je jezelf als professional verder wilt ontwikkelen via cursussen of dat je als ondernemer wat wil doen met de vitaliteit van jouw werknemers. Bij HAN SENECA kan je terecht.

305292 entree han seneca k33

Snel antwoord

Vragen over HAN SENECA of onze dienstverlening?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

 

Liever bellen?

Algemeen: 024 - 353 1262

Fitness: +31 6 50162759