Missie en visie

Wat is onze uitgangspositie? Waar willen we naar toe de komende jaren? Kortom, wat is de missie en visie van de HAN?

0e480418-0ce6-11ee-9863-02565807075b docent lachend voor de klas

Onze missie

Onze missie is: Het kwalificeren, socialiseren en vormen van studenten voor hun toekomstige beroepspraktijk en burgerschap. En: het leveren van innovaties in een dynamische, globaliserende en complexe samenleving.  

Op weg naar de toekomst

De HAN wil mensen laten groeien als professional én als persoon, maar ook een springplank bieden naar een betekenisvolle toekomst. Wij leiden op tot zelfbewuste mensen die in hun kracht staan, over grenzen heen kijken en de beroepspraktijk kunnen vernieuwen. Dit vraagt om een discipline-overstijgend perspectief, dat leren en innoveren stimuleert.  

Persoonlijke en maatschappelijke impact

Door middel van professionele leergemeenschappen waarin onderwijs en onderzoek, student en werkveld met elkaar verbonden zijn, gaan we voor maximale persoonlijke impact en maatschappelijke innovatie. 

Onderwijsmissie en -visie

Als kennis- en onderwijsinstelling leggen we de lat hoog op het gebied van onderwijs. We werken elke dag aan deze punten:

  • Ons onderwijs is intensief en inhoudelijk van hoog niveau; 
  • Contactonderwijs vormt de kern van onze leeromgeving; 
  • We dagen studenten uit hun verblijf aan de HAN optimaal te gebruiken, zodat ze in elke fase van hun loopbaan hun talenten en passies kunnen ontwikkelen;  
  • Wij spelen in op de verschillende leerstijlen van studenten en bieden hun de ruimte om verschillende leerroutes te volgen. 
235903 Studenten HAN Pabo Arnhem krijgen uitleg van docent bij laptop.

Over ons koersbeeld

Wat willen we bereiken in de periode 2022 - 2028? Lees het in ons nieuwe koersbeeld. Een tip: het document telt 48 pagina's, en bevat veel grote kleurvlakken en foto's. Sta daar even bij stil voordat je een printopdracht geeft!

90388152-0cf3-11ee-ae12-02565807075b Interne communicatie campagne studenten, Tonian Campbell en Lesley Beaupain
draw-cta-title
Slim, schoon en sociaal
 

Onderzoek en onze focusgebieden

Onderwijs en onderzoek liggen dichtbij elkaar en zijn bij de HAN gelijkwaardig. Onderzoek is duidelijk aanwezig in de leeromgeving van studenten. Dit geeft (beginnende) professionals een kritische, onderzoekende en innovatieve houding. We richten ons op deze thema’s (focusgebieden): 

biologie en medisch laboratoriumonderzoek student plantenpracticum laboratorium