Post-hbo Adviseur Inclusie

twee mensen in gesprek in een gesprekskamer, waarvan een iemand achter haar laptop
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie ...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 2 oktober 2024

Wil jij jouw organisatie inclusiever maken? Tijdens de post-hbo Adviseur Inclusie leer je op strategisch én uitvoerend niveau te analyseren waar je organisatie staat en wat er nodig is om inclusiever te worden. Aan de hand van je eigen beroepspraktijk werk je toe naar een concreet implementatieplan.

In het kort

  2 oktober 2024Startdatum
  6 maandenDuur8 lesdagen
  14.00-21.00 uurLestijdenWoensdagen
  hbo+Niveau
  € 3950,-Kosten Vrij van btw, inclusief certificering, catering en avondmaaltijd

Dit is de eerste en enige opleiding in Nederland waar HR-professionals, werkgevers, ondernemers en arbeidstoeleiders samen worden opgeleid met als gezamenlijk doel: organisaties (meer) inclusief maken. Tijdens de opleiding leer je met en van elkaar en elkaars perspectieven. Aan het eind van deze opleiding heb je een concreet advies en implementatieplan om een organisatie (meer) inclusief te maken. Je leert, je doet, je hebt impact!

Voor wie is de post-hbo Adviseur Inclusie?

Jij wilt jouw steentje bijdragen aan een meer inclusieve samenleving. Je werkt als HR-professional, werkgever, ondernemer of arbeidstoeleider. Je hebt of groeit naar een positie waarin je de mogelijkheid hebt bij te dragen aan een (meer) inclusieve organisatie. Je hebt hbo werk- en denkniveau.

Programma

Gedurende een half jaar kom je driewekelijks naar een (fysieke) bijeenkomst waar je in een kleine groep van ongeveer 12 deelnemers bijgeschoold wordt in relevante inhoudelijke kennis. We stimuleren je om deze kennis direct toe te passen in je eigen beroepspraktijk. 
Het analyseren van een organisatie volgens het 7S model van McKinsey loopt als een rode draad door de opleiding heen. Je doet kennis op over waar en hoe organisaties meer inclusief kunnen worden. Je krijgt tools en analysemethoden aangereikt die relevant zijn voor het (meer) inclusief maken van organisaties. Deze pas je direct toe op je eigen organisatie, of een van de organisaties waarvoor je werkt.
Je doet advies- en verandervaardigheden op die relevant zijn voor het (meer) inclusief maken van organisaties.  Je leert meer over veranderkunde en hoe je een gedragen advies en implementatieplan opzet, inclusief financiële onderbouwing. Zo kun je daadwerkelijk impact hebben.
Daarnaast word je geschoold in baancreatie, in arbeidsontwikkeling en sta je stil bij de behoeftes en aandachtspunten van verschillende doelgroepen. Na afronding van de opleiding ben je inhoudsdeskundige. En neem je moeiteloos de rollen van analist, adviseur en veranderaar op je! 

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de post-hbo Adviseur Inclusie? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken
draw-cta-title

Verdere informatie

draw-cta-title
Meer HR-gerelateerde opleidingen
 

Bekijk ons volledige aanbod

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van Human Resource Management? Denk dan bijvoorbeeld aan de opleidingen Strategisch HRMAdviseur Duurzame Inzetbaarheid of Employee Experience. Of kijk op de overzichtspagina HAN Mens & Organisatie.

711539fa-0cf8-11ee-95ee-02565807075b Post-hbo Bedrijfskunde, pauze, gang, Ruitenberglaan 31, koffie, 2022

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal