Dit is je studie

De deeltijd Master Social Work duurt 2 jaar en bestaat uit 3 inhoudelijke programma’s. Je leert online, krijgt les van gerenommeerde (gast)docenten en start direct met een onderzoek in je eigen praktijk. Je krijgt studiecoaching en projectbegeleiding en leert actief van en met je medestudenten.

studenten luisteren naar docent

Een master van 2 jaar werken en lerenDe opbouw van je studie

In de opleiding werk je aan een concreet verbeterproject volgens 3 inhoudelijke programma’s: Social Work Theory, Research & Improvement en Professional Leadership. Je sluit je studie af met een meesterproef in de vorm van een essay en een mondelinge verdediging. De totale studiebelasting is 60 EC's.

studenten staan te praten

Programma

De Master Social Work draait om burgerschap, samenwerken, verbinden en sociale ongelijkheid. Het gaat om burgerinitiatieven, ervaringsdeskundigheid, cliëntparticipatie, alliantie, ketenzorg, wijkteams, in- en uitsluiting, armoede en sociale rechtvaardigheid. Je leert werken als projectleider, praktijkonderzoeker, ontwerper, expert en beroepsontwikkelaar. Social Work Theory, Research & Improvement en Professioneel Leadership zijn de 3 grote thema's van de opleiding.

Jolanda van Ommen, maatschappelijk werker bij KempenhaegheErvaringen van studenten en werkgevers

“Ik weet door de Master Social Work wat de meerwaarde van onderzoek is voor de sociale praktijk. Ik heb geleerd vanuit meervoudig perspectief naar vraagstukken te kijken. Ik  verbind de wetenschap met de praktijk. Dat komt zowel mijn professionaliteit als die van het team ten goede”.
 

Er is geen omschrijving beschikbaar

Renee Dabekaussen, hoofd Dienst Maatschappelijk Werk bij Kempenhaeghe

“Jolanda heeft een tool voor feedbackgericht werken ontwikkeld. Deze zet nu elke medewerker bij elke nieuwe cliënt in. Ze heeft alles vanuit de opleiding goed theoretisch onderbouwd en daarmee haar collega’s overtuigd. Omdat het team in de ontwikkeling is meegenomen, was er draagvlak.”

Er is geen omschrijving beschikbaar

Volgende paginaKom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt en moet weten over de HAN deeltijd Master Social Work.

studenten overleggen