Master Engineering Systems

Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie ...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

De opleiding start 1 september 2024 en 1 september 2025

Binnen de Engelstalige voltijd Master Engineering Systems kies je 1 van de 3 specialisaties: de Mastertrack Automotive Systems, Cyber-Physical Systems of Sustainable Energy. Met jouw mastertitel breng jij jouw engineering skills naar the next level.

Kom sfeer proeven
 

Ontmoet je nieuwe netwerk!

Waarom kiezen voor de Master Engineering Systems aan de HAN? Omdat je bij de HAN samen leert. Ongeacht je leeftijd en je werkervaring. Mensen in je klas kunnen je verder helpen, inspireren of nemen inzichten uit de praktijk mee. Dit begint al op de Open Dag en de Open Avond, waar je docenten en studenten ontmoet. De volgende Open Dag is op zaterdag 16 november en de Open Avond is op woensdag 27 november 2024!

Master studenten werken met power grid

Waarom de HAN Master Engineering Systems?

Carrièrekansen

Nutsbedrijven, ingenieursbureaus, proces- en productie-industrie, automotive sector, energieproviders, onderzoekinstituten of R&D-afdelingen. Jij bent overal gewild.

Master studenten werken met power grid

Aansluiting bij de praktijk

Bedrijven als KEMA, TENNET, Alliander, Shell, IPCOS, OMRON, Hyster-Yale, Politie Academie, Weekers Techniek, Thyssen-Krupp en VB Airsuspension ondersteunen met gastdocenten en projecten.

Master studenten werken met power grid

Keuze uit 3 specialisaties

Je kiest 1 van de 3 Mastertracks. Zo word jij een echte specialist in jouw vakgebied.

Master studenten werken met power grid

Direct instromen vanuit je bachelor

Je kunt direct instromen na je Bachelor Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Mechatronica, Procestechnologie of Automotive.

grid met smart grid app op tablet

Tracks van de Master Engineering Systems

De voltijd Master Engineering Systems duurt 1,5 jaar en biedt 3 verschillende tracks. In het 1e jaar vergroot je je kennis en vaardigheden. Daarna rond je je studie af door een half jaar aan je major project te werken.

 • grid met smart grid app op tablet

  Automotive Systems Track

  Mobiliteit is cruciaal voor de economie, maar leidt ook tot stijgende CO2 uitstoot. Dat vraagt om creatieve, duurzame oplossingen. En dat vereist weer hoogopgeleide, innovatieve engineers. Meld je aan voor de volledig Engelstalige voltijd Mastertrack Automotive Systems en vul het gat in de markt!

 • Embedded Systems Engineering afstudeerproject van Stijn, een systeem programmeren voor in middenspanningskastjes. In uitvoering bij Qirion Alliander.

  Cyber-Physical Systems Track

  De Cyber-Physical Systems track is ontwikkeld in samenwerking met onze partners uit de industrie. Gedurende het programma voer je toegepast onderzoek uit dat gericht is op hun behoeften. Zo weet je zeker dat je de juiste kennis en vaardigheden hebt voor de arbeidsmarkt. Deze track is een samenvoeging van de tracks Control Systems en Embedded Systems.

 • Embedded Systems Engineering afstudeerproject van Stijn, een systeem programmeren voor in middenspanningskastjes. In uitvoering bij Qirion Alliander.

  Sustainable Energy Track

  Duurzame, hernieuwbare energiesystemen zijn cruciaal voor de energietransitie. Om deze systemen te ontwikkelen en te verfijnen zijn gespecialiseerde engineers nodig. Wil jij aan de slag in dit veelgevraagde nieuwe vakgebied? Meld je aan voor de Engelstalige voltijd Mastertrack Sustainable Energy!

Kennismaken

Wil je meer informatie over deze master en de verschillende tracks? Kom gerust eens praten met een studieadviseur. Je kunt je verwachtingen toetsen en je krijgt zicht op je persoonlijke studieroute.

draw-cta-title
Studentervaring
 

Iris over Engineering Systems

Ze heeft haar mastertitel bijna binnen. "Na de bachelor was ik op zoek naar verdieping en zocht ik iets dat bij mijn interesse aansloot. Dat bleek de master Engineering Systems te zijn. Het was hard werken en extra wiskundelessen volgen, maar dat was het zeker waard"

Portretfoto Iris Fleumer

Anderen bekeken ook

Circular Economy (studietaal Engels)

Voltijd Master opleiding

Met de Engelstalige Master Circular Economy leer jij hoe je bedrijven laat bijdragen aan de wereldwijde transitie naar een circulaire economie. Verbreed je blik op de wereld en speel een rol van betekenis in het internationale bedrijfsleven: word die change agent waar de wereld behoefte aan heeft!

5239bbd0-3788-11ef-bc8c-0a105c856131 Fotoshoot Master Circular Economy foto 10- MCE 2024 - les volgen - ESG - Environmental, Social, Goverance

Applied Data Science

Data is key in het bedrijfsleven. Resultaten inschatten, effecten van een behandeling voorspellen, bezettingsgraad van een hotel optimaliseren? Allemaal data-driven issues! Specialist worden in dit veelgevraagde vakgebied? Kijk of de Engelstalige deeltijd Master Applied Data Science bij jou past!

50062264-0cf9-11ee-a57a-02565807075b Facility Management, foto 8219, studenten aan het werk op de laptop, samenwerken

Contact

Contact us at HAN Technical Masters.
We're happy to help with all your questions!

Opening hours

Monday to Friday: 8:30 - 16:30

Prefer calling?