Master Applied Data Science Deeltijd

Applied data science studenten werken aan opdracht
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie ...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start 1 september 2024 en 1 september 2025

Data is key in het bedrijfsleven. Resultaten inschatten, effecten van een behandeling voorspellen, bezettingsgraad van een hotel optimaliseren? Allemaal data-driven issues! Specialist worden in dit veelgevraagde vakgebied? Kijk of de Engelstalige deeltijd Master Applied Data Science bij jou past!

Voor komend studiejaar is in elk geval plek voor de eerste 30 aanmeldingen via Studielink. De eerste 30 aanmeldingen zijn inmiddels binnen. Momenteel hanteren wij een wachtlijst. Dit doen wij mede omdat wij onze opleiding zelf ook graag zo eigentijds mogelijk vorm willen geven en persoonlijke coaching een belangrijk onderdeel van de opleiding vormt. 

Waarom kiezen voor de deeltijdmaster Applied Data Science aan de HAN?

Praktisch en toepasbaar

Tijdens je studie werk je aan vraagstukken uit de praktijk. Zo pas je de nieuwe kennis en skills direct toe in de praktijk.

Data science studenten bij hun werkplek

Direct profijt

Tijdens je afstuderen kun je werken aan een concrete datagedreven oplossing voor een vraagstuk uit jouw eigen organisatie en binnen jouw eigen kennisdomein.

Bedrijfskunde deeltijd, studieadviesgesprek, studieadviseur, gesprek, praten, student, 2022

Volop carrièrekansen

Het werkveld staat te springen om experts in data science. Jij kunt straks overal aan de slag!

Bedrijfskunde deeltijd, studieadviesgesprek, studieadviseur, gesprek, praten, student, 2022

Interessant netwerk

Je werkt samen met lectoraten en vele specialisten in data science. Zo bouw je aan een interessant netwerk.

Studenten bespreken aan tafel hun slimme rollator project met dr. Eric Velleman

Voor professionals en doorstromers

De master is toegankelijk voor professionals, maar ook voor doorstromers. Zonder premaster, als je aan de toelatingseisen voldoet.

docent legt uit in de klas op papendal

Vergroot je mogelijkheden

De Master Applied Data Science maakt van jou een specialist met een aantoonbare expertise in de data science. Je hebt een brede scope in het ontwerpen en toepassen van datagedreven oplossingen en helpt organisaties in de data science te innoveren. Je communiceert met verschillende belanghebbenden in je omgeving. Jij bent de professional die meewerkt vanuit data waarde te creëren!

Vaardigheden

Dit zijn vaardigheden die je leert:

 • Vanuit een vraagstuk datagedreven oplossingen ontwerpen;
 • Alle fasen van de data science levenscyclus doorlopen;
 • Samenwerken in multidisciplinaire teams;
 • Communiceren met peers en experts uit verschillende domeinen;
 • Rekening houden met waardecreatie;

Beroepen

Deze functies sluiten bij deze opleiding aan:

 • (Applied) Data Scientist
 • Data science consultant
 • Domain-specifieke data science expert
Engelstalig onderwijs
 

Master Applied Data Science deeltijd aan de HAN

In 2 jaar haal jij je master degree! Je leert hoe je nieuwe kennis door werken aan praktijkopdrachten toepast en doet zo een schat aan praktijkervaring op. Tegelijkertijd werk je aan je netwerk doordat je multidisciplinair samenwerkt met studenten met verschillende achtergronden én met specialisten uit het werkveld en van verschillende lectoraten.

Hoorcollege applied data science

Kom kennismaken

Twijfels? Kom naar de volgende Open Avond op  27 november 2024 en stel al je vragen aan onze docenten en studenten. Duurt dat te lang of wil je meer weten over je persoonlijke studieroute? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een studieadviseur. Zo toets je al je verwachtingen voordat je een definitieve keuze maakt. 

Overleg
draw-cta-title
Wat past bij jou?
 

Een master aan het hbo

Academische of hbo-master: welk traject past bij jou? Het niveau van de hbo-master, ook bekend als professionele master, is gelijk aan de universitaire master. In beide gevallen behaal je de internationaal erkende titel van MA of MSc. Ook de titel is dus gelijk. Alleen de weg er naartoe verschilt.

Data science studenten met laptop
Een kwestie van goed plannen
 

Werk, privé en studie

Een studie combineren met werk en privé is voor iedereen even wennen. Maar als je het goed organiseert, gaat het makkelijker dan je denkt. En levert het je veel op!  Met deze tips verdeel je je aandacht over werk, partner, kinderen en/of je sociale leven. Op een manier die bij je past.

HBO master studenten praten met elkaar in de gymzaal op de groenewoudseweg
 • Direct doorstuderen na je bachelor?

  Ben je bijna klaar met je bachelor en heb je de ambitie om een mastertitel te behalen? Ben je nieuwsgierig en wil je meer? Bij de HAN vind je de perfecte aansluiting op je bachelor.

 • Waarom doorstuderen?

  Je zit nu in de flow van studeren: je bent gewend om leren en werken te combineren. Omdat je nu aan het begin van je loopbaan staat, ben je nog flexibel en heb je niet veel verplichtingen. Met een frisse blik en zonder premaster kun jij starten met de opleiding.

 • Wat vragen we van je?

  In de master werk je veel aan praktijkopdrachten. Daarom is een werkomgeving waar je de opdrachten en projecten van je studie kunt uitvoeren. Bijvoorbeeld een eigen laptop of computer die je hiervoor kunt gebruiken. Heb je vragen hierover, neem dan contact met ons op via master.aim@han.nl.

 • Twijfel je nog?

  Je wilt er zeker van zijn dat je de goede keuze maakt. Heb je nog twijfels? Neem dan contact met ons op en vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

De inhoud van de deeltijd Master Applied Data Science

Wat ga je leren tijdens deze master? Welke onderwerpen komen aan bod tijdens de les? Lees meer over de inhoud van je studie.

student legt uit voor klas op papendal
draw-cta-title