Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Activiteiten etc.
 • 13nov
  14nov
  Open Dag
  Nijmegen - 09:00 - 15:00
 • 13nov
  Online Open Dag
  09:00 - 15:00
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

Jouw toekomst met hbo-Verpleegkunde

Verpleeghuizen, de gehandicaptenzorg, de geestelijke gezondheidszorg, de thuiszorg. Allemaal plaatsen waar ze om hogeropgeleide verpleegkundigen staan te springen. Met je Bachelor of Nursing kun je alle kanten op!

student op bed met gips om been

Wat kun je worden met hbo-diploma Verpleegkunde?

 • ehbo oefenen op pop

  Verpleegkundige

  Met je Bachelor of Nursing op zak ben je een echte zorgprofessional. Als verpleegkundige ben je verantwoordelijk voor het lichamelijke en geestelijke welbevinden van de patiënt. Je voert verpleegtechnische handelingen uit (bloedprikken, wondverzorging) en overlegt welke verzorging het beste bij hen past. Je probeert de patiënt zoveel mogelijk zelf de regie te laten voeren over zijn leven. Je werkt met revaliderende, (chronisch) zieke of dementerende mensen. Je doet dit in een zorginstelling of bij mensen thuis als wijkverpleegkundige.

  Je kunt je ook gaan specialiseren, bijvoorbeeld richting de Intensive Care, de spoedeisende hulp, oncologieverpleegkunde of de zuigelingenzorg. Ook kun je de kant op gaan van jeugdverpleegkundige, psychiatrisch verpleegkundige of dialyseverpleegkunde. Mogelijkheden te over!

Doorstuderen na hbo Verpleegkunde

Nog niet uitgeleerd? Zowel binnen als buiten de HAN kun je natuurlijk doorstuderen. Kies voor een post-hbo opleiding of een master na je hbo-Verpleegkunde.

 • Master of Physician Assistent

  In deze master leer je een groot deel van de brede basisvaardigheden van een arts. Je kunt een arts daardoor ondersteunen door zelfstandig medische taken uit te voeren of een patiënt medicijnen voor te schrijven. Een professionele én persoonlijke uitdaging gegarandeerd! De master is een duale voltijdopleiding en duurt 2,5 jaar. 
 • Master Advanced Nursing Practice

  In deze master word je Verpleegkundig Specialist in een van de 5 patiëntencategorieën. Je kunt hiermee zelfstandig medisch voorbehouden handelingen indiceren en uitvoeren. Hiermee pas je goed binnen de taakverschuivingen in de zorg. De master is een duale voltijdopleiding en duurt 2 jaar.
 • Post-HBO

  Wil jij je na je opleiding blijven ontwikkelen als verpleegkundige? De HAN biedt verschillende verpleegkundige vervolgopleidingen in de domeinen Arbo, Pijn, Complementaire Zorg, Palliatieve Zorg, MDL, UCS en meer. Op de website vind je ons complete aanbod. Ontdek welke specialisatie bij jou past!

#AskastudentWat kun je doen na je opleiding?

Dit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding hbo-V? Bekijk de opbouw van de opleiding Verpleegkunde. 

foto vanuit controlecentrum