Jouw toekomst met hbo-Verpleegkunde

Verpleeghuizen, de gehandicaptenzorg, de geestelijke gezondheidszorg, de thuiszorg. Allemaal plaatsen waar ze om hogeropgeleide verpleegkundigen staan te springen. Met je Bachelor of Nursing kun je alle kanten op!


Wat kun je worden na je studie Verpleegkunde?

 • Verpleegkundige

  Met je Bachelor of Nursing op zak ben je een echte zorgprofessional. Als verpleegkundige ben je verantwoordelijk voor het lichamelijke en geestelijke welbevinden van de patiënt. Je voert verpleegtechnische handelingen uit (bloedprikken, wondverzorging) en overlegt welke verzorging het beste bij hen past. Je probeert de patiënt zoveel mogelijk zelf de regie te laten voeren over zijn leven. Je werkt met revaliderende, (chronisch) zieke of dementerende mensen. Je doet dit in een zorginstelling of bij mensen thuis als wijkverpleegkundige. Je kunt je ook gaan specialiseren, bijvoorbeeld richting de Intensive Care, de spoedeisende hulp, oncologieverpleegkunde of de zuigelingenzorg. Ook kun je de kant op gaan van jeugdverpleegkundige, psychiatrisch verpleegkundige of dialyseverpleegkunde. Mogelijkheden te over!

Doorstuderen

 • Master of Physician Assistent

  In deze master leer je een groot deel van de brede basisvaardigheden van een arts. Je kunt een arts daardoor ondersteunen door zelfstandig medische taken uit te voeren of een patiënt medicijnen voor te schrijven. Een professionele én persoonlijke uitdaging gegarandeerd! De master is een duale voltijdopleiding en duurt 2,5 jaar. 
 • Master Advanced Nursing Practice

  In deze master word je Verpleegkundig Specialist in een van de 5 patiëntencategorieën. Je kunt hiermee zelfstandig medisch voorbehouden handelingen indiceren en uitvoeren. Hiermee pas je goed binnen de taakverschuivingen in de zorg. De master is een duale voltijdopleiding en duurt 2 jaar.
 • Opleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn

  Wil jij je kennis en ervaring delen met toekomstige professionals in de gezondheidszorg en welzijn? Volg dan deze opleiding tot docent! Je leert hoe je leerlingen en stagiaires begeleidt en opleidt en behaalt je 2e graads lesbevoegdheid. De opleiding is in deeltijd (20 uur per week) en duurt 4 jaar.  
 • Klinische gezondheidswetenschappen

  Het premasterprogramma Klinische gezondheidswetenschappen is bedoeld om deficiënties in kennis en op het gebied van academische vaardigheden die gevraagd worden van een wetenschappelijke bachelor weg te werken. Het is daarnaast ook mogelijk om het premasterprogramma in je minor-ruimte op het hbo te volgen. 

Dit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding hbo-V? Bekijk de opbouw van de opleiding Verpleegkunde.