Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00

Jouw toekomst als muziektherapeut

Als muziektherapeut kun je je expertise heel breed inzetten. Je behandelt mensen met psychische aandoeningen, zoals angst, stress, depressie of een burn-out. Met je Bachelor of Arts kun je straks alle kanten op.

Twee studenten muziektherapie spelen samen op de piano tijdens een praktijkles

Wat kun je allemaal worden? 
 

Baankansen als muziektherapeut

Als muziektherapeut kun je je expertise heel breed inzetten. Grotendeels werken vaktherapeuten in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Als muziektherapeut werk je bijvoorbeeld met mensen met een beperking, met ouderen met dementie, met kinderen met gedragsproblemen of met (jong-) volwassenen met psychische stoornissen. Je behandelt onder meer cliënten met angst, stress, depressie of een burn-out, of met eetstoornissen, verslaving, autisme of adhd. Daarnaast zie je vaktherapeuten ook in vele andere werkvelden, zoals de culturele sector of justitie. Je kunt ook je eigen praktijk beginnen. 

Doel van de therapie is het om cliënten te helpen hun gevoelens, gedachten, gedrag of lichamelijke functioneren te verbeteren of te leren accepteren. Dit doe je door samen te zingen, te spelen, te luisteren, te improviseren en te componeren. Doen en ervaren staat bij Vaktherapie centraal. 

Muziektherapeut begeleidt kinderen met het spelen op hun xylofoon

Doorstuderen

Nog niet uitgeleerd? Zowel binnen als buiten de HAN kun je natuurlijk doorstuderen. Kies voor een master aan de HAN of andere hogeschool of universiteit.

 • Master Vaktherapie

  Bij de Master Vaktherapie leer je generalistisch werken en onderzoeken. Je richt je op innovatie en wetenschappelijke onderbouwing en je specialiseert je verder in je eigen vakgebied. Deze opleiding is uniek in Europa en geeft jouw carrière een flinke boost. De opleiding duurt 2 jaar in deeltijd.

 • Master Pedagogische Wetenschappen

  Ben je geïnteresseerd in de wetenschap achter Pedagogiek? Op de universiteit kun je een 1-jarige master volgen die ingaat op de beperkingen, gedrags- en leerproblemen van jeugdigen. Je kunt kiezen uit 8 specialisaties.

Dit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van de opleiding Vaktherapie. 

Groepsles
draw-cta-title