Hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde

technische bedrijfskunde hyster locatie
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 18nov
  Open Dag
  Arnhem - 10:00 - 14:00

De opleiding start 1 september 2024

Vind je organiseren leuk? Hou je van techniek en ga je voor het beste resultaat? Dan past Technische Bedrijfskunde vast goed bij jou! In bedrijven ben jij straks de invloedrijke schakel tussen mensen op de werkvloer en het management. Je ziet hoe processen beter kunnen en producten innovatiever.

Snel naar

Bezoek de Open Dag

Past Technische Bedrijfskunde echt bij jou? Ontdek het tijdens een Open Dag. Stel je vragen aan docenten en studenten van de opleiding en proef de sfeer!

e7397834-0cf9-11ee-97db-02565807075b Studiekeuze hbo-studie Open Dagen HAN

Toelatingsinformatie

Je kunt je aanmelden voor de hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde als je een mbo-, havo- of vwo-diploma hebt. Meer weten? Bekijk de toelatingsvoowaarden.

42d3c79c-0cf2-11ee-a15b-02565807075b Kapittelweg 33 Nijmegen Ergotherapie studeren hbo opleiding laptop pauze kantine

Jouw 1e jaar

Het 1e jaar heet de propedeuse. Daarin krijg je een goed beeld van de opleiding en het beroep. Ontdek hoe jouw 1e jaar eruitziet.

2c6880f0-0cf3-11ee-b5ec-02565807075b Studenten buiten mobiel selfie

Jouw aanmelding

Meld je nu aan voor Technische Bedrijfskunde! Heb je dat al gedaan? Check dan welke stappen je nog moet zetten om je inschrijving definitief te maken.

2dbe0e28-0ce6-11ee-97fd-02565807075b student kijkt in boek met laptop op schoot

Veelgestelde vragen

Wat zijn de veelgestelde vragen door aankomende studenten die overwegen om Technische Bedrijfskunde te kiezen? We hebben ze voor je op een rij gezet en beantwoord.

66d5ad5c-0cfe-11ee-8413-02565807075b Gijs en Tom, HAN-alumni Technische Bedrijfskunde, zijn een succesvol bedrijf gestart onder de naam Party at My Place

Een kijkje achter de schermen

Ben je nieuwsgierig naar wat we doen bij Technische Bedrijfskunde? We delen op Instagram over onze projecten en activiteiten.

03ccc366-0cf5-11ee-9ae1-02565807075b Oud student vertelt over wat de opleiding Technische Bedrijfskunde hem heeft gebracht in zijn carrière

Waarom Technische Bedrijfskunde aan de HAN?

Leren in de praktijk!

Vanaf dag 1 ga je aan de slag met echte opdrachten. Je docenten kennen het bedrijfsleven! Aan de HAN leer je hoe processen beter kunnen en producten innovatiever.

technische bedrijfskunde hyster locatie

Gericht op maakindustrie

Met deze opleiding ontwikkel jij je binnen 4 jaar tot de verbindende en invloedrijke schakel tussen technologie, ICT en business. Dit is vooral gericht op de maakindustrie.

elektrotechniek elektro lab 3d printer wellplates

Jij werkt slimmer

Je leert hoe je vrij snel doorhebt welke processen beter kunnen en wat daar voor nodig is. Dit heet 'lean'. Een topeigenschap die erg gewild is in het bedrijfsleven.

hbo-ict bim project model

Jij doet ertoe!

Wat jij doet, doet ertoe. Je bent straks vooral bezig met het helpen verbeteren van bedrijven en hun producten. Bij de HAN leer je de tools!

8d2f0ef6-0cfb-11ee-8bc4-02565807075b 2 communicatie studenten zittend in gesprek

Actief met Amoras

Haal meer uit je studententijd met studievereniging Amoras: van borrels en feesten tot lezingen en excursies. Verbeter zo je sociale contacten met medestudenten.

a61f5dfc-0ced-11ee-817b-02565807075b Studenten zitten gezellig samen
Kennismaken
 

Hoe weet je of Technische Bedrijfskunde bij je past?

Heeft techniek jouw interesse en lijkt leidinggeven je ook leuk? Dan is de studie Technische Bedrijfskunde aan de HAN mogelijk jouw keuze. Kom langs op onze Open Dag of kom een dagje proefstuderen. We vertellen je graag over één van de beste Technische Bedrijfskunde studies van Nederland!

32802 presenteren
Wat kun je allemaal worden?
 

Baankansen

Na je opleiding Technische Bedrijfskunde kun je op ontzettend veel plekken aan de slag. Natuurlijk binnen de techniek, maar bijvoorbeeld ook bij logistieke bedrijven, energiebedrijven en IT-giganten. 

Als technisch bedrijfskundige leid je projecten waaraan meerdere specialisten en afdelingen samenwerken. Jij weet als geen andere hoe de nieuwste technieken het beste tot hun recht komen. En je bent de verbindende schakel tussen management, technisch specialisten en de mensen op de werkvloer!

ict studenten project 1
Van alle markten thuis
 

Dit ga je leren

Je leert niet alléén over techniek. Want als technisch bedrijfskundige ben je straks zowel de industriële ingenieur die systemen ontwerpt als de industrieel manager die een bestaand product of proces probeert te verbeteren. Daarom leer je hoe processen beter kunnen (sneller en goedkoper) en producten innovatiever in de (regionale) maakindustrie.

Al vanaf je 1e jaar staan uitdagende projecten centraal en daarbij krijg je vakken die de projecten ondersteunen. Maar er is natuurlijk veel meer!

presenteren
The Place2be
 

HAN Campus Arnhem

Het gebouw waarin je Technische Bedrijfskunde gaat studeren is deel van de HAN-campus in Arnhem. Na je colleges kun je de bieb in, of aan de slag met een project in een van de werkruimtes. Of je gaat lekker sporten of een drankje doen met studiegenoten. 

Opleidingen vergelijken
 

Technische Bedrijfskunde in Cijfers

Hoe tevreden zijn studenten over Technische Bedrijfskunde] bij de HAN? Dat zie je in 1 oogopslag bij Studie in Cijfers. Vergelijk jouw opleiding met het landelijk gemiddelde en check wat interessante cijfers. Hoeveel procent haalt binnen 5 jaar zijn diploma, bijvoorbeeld?

Die cijfers kunnen jou helpen bij je studiekeuze. Stel, een opleiding heeft meer contacturen dan gemiddeld. Spreekt dat jou aan, of ga je juist liever zelfstandig aan het werk? Hoe meer je van een opleiding weet, hoe beter je een keuze kunt maken!

Twee dames lachend mediatheek

Technische Bedrijfskunde na afstuderen

  € 2.980bruto startsalaris
  Bron: Keuzegids HBO 2023
  83%van de afgestudeerden
  Bron: DUO
  vindt de studie een goede basis om te starten op de arbeidsmarkt
  87% van de afgestudeerden
  Bron: DUO
  zou achteraf de studie opnieuw kiezen
  94% van de werkenden
  Bron: HBO-monitor en Nationale Alumni Enquête
  vond een baan op niveau
  76% vond een baan
  Bron: HBO-monitor en Nationale Alumni Enquête
  binnen het vakgebied van de studie

Benieuwd naar de opleiding Technische Bedrijfskunde?

Ontdek vooral zelf of deze opleiding bij jou past. Zin om een keer langs te komen? Onze deuren staan voor je open. 

draw-cta-title

Nieuws Academie Engineering en Automotive

Anderen bekeken ook

Bedrijfskunde

Voltijd Bachelor opleiding

Flexibel zijn en slim innoveren is voor bedrijven een must. Markten kunnen onrustig zijn, maar jij houdt het hoofd koel. Jij wordt de expert om organisaties duurzaam te verbeteren en te vernieuwen. Bedrijfskunde is gericht op de praktijk: je leert door te doen!

e1ab5484-0cf7-11ee-ac8b-02565807075b Foto Bedrijfskunde voltijd Nijmegen, studenten buiten

Bouwkunde

Opleiding voltijd hbo bachelor Bouwkunde

Loop jij ook vaak te fantaseren als je door een stad loopt? Hoe je die oude fabriek omtovert tot een gebouw waar iedereen wil wonen? Of hoe je op die lege plek een super duurzaam huis bouwt? De kans is groot dat de opleiding hbo Bouwkunde de studie van je dromen is!

33561 bouwkunde studenten bouwtekening

Werktuigbouwkunde

Voltijd Bachelor opleiding

Wil je leren hoe je een machine(onderdeel) ontwerpt en bouwt? Lijkt het je geweldig om bedrijven te helpen met slimme oplossingen? En lever je graag een bijdrage aan technologische innovatie en een beter klimaat? Met Werktuigbouwkunde realiseer je het allemaal in een handomdraai. Grijp die kans!

werktuigbouwkunde studenten samenwerken

Civiele Techniek

Voltijd Bachelor opleiding hbo

Klimaatverandering, extreem weer, te veel water, of langdurige droogte. Hoe houden we ons land veilig, bereikbaar en leefbaar? De komende 30-40 jaar moeten we heel veel doen in de grond-, weg- en waterbouw! Oplossingen vinden voor ingewikkelde vragen. Leer het in de opleiding Civiele Techniek hbo!

e5b42018-0cf9-11ee-b4bc-02565807075b drie studenten simuleren in het waterlab situaties voor civiele techniek waterbouwkunde

Commerciële Economie

Voltijd Bachelor opleiding

Met deze marketing en sales opleiding leer je de wensen en behoeften van jouw doelgroep te onderzoeken en te vertalen in een slimme marketingcampagne. Je weet als geen ander klanten aan je te binden met de juiste verkooptechnieken. Dit alles met oog voor de maatschappelijke impact van jouw ideeën.

CE studenten en docent met laptop brew

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Volgende pagina
 

Jouw toekomst

Een vaste baan of doorstuderen? Zeg het maar!

Studeren in open werkruimte