Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 18nov
  Open Dag
  Arnhem - 10:00 - 14:00

Jouw toekomst met Technische Bedrijfskunde

Een technisch bedrijfskundige is voor werkgevers van onschatbare waarde. Jij weet namelijk hoe nieuwe techniek het beste tot z’n recht komt. Het vakgebied combineert technische kennis bovendien met professionele management skills. Je bent de verbindende schakel tussen management, technisch specialisten en de mensen op de werkvloer. Dat maakt je ook een ideale projectleider. Of een leidinggevende!

technische bedrijfskunde hyster locatie

Wat kun je worden?Alumnus Tom is nu werkvoorbereider bij JAZO

Wat kun je nog meer worden met Technische Bedrijfskunde?

Meer dan genoeg! Met jouw brede inzicht in techniek en management kom je voor heel veel banen in aanmerking. Je bent overal welkom met jouw technische kennis, innovatiedrang en soepele samenwerking met technici en managers. En wie weet geef jij over een paar jaar leiding aan een afdeling binnen een technisch bedrijf. Of ben je zelfstandig ondernemer. Jij maakt de keuze!

 • Projectleider

  Je bent als geen ander in staat om technische projecten tot een goed resultaat te brengen.

 • studenten bekijken model

  Manager Quality Control

  Bedrijven moeten kwaliteit leveren om te bestaan. Je ziet toe op verbeteringen en veiligheid. En dat kan jij!

 • Student schrijft op bord

  Productiemanager

  Als productiemanager ben je verantwoordelijk voor het hele proces van binnenkomst van de goederen en het maken van de onderdelen, tot het afleveren van het product.

 • technische bedrijfskunde hyster locatie

  Sales engineer

  Jij combineert technische kennis met communicatieve vaardigheden. Jij denkt ook commercieel en weet te verkopen!

 • Still Kevin Geurtsen IPO Cleantech

  Technisch adviseur

  Als technisch adviseur kun je bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in het mestbeleid. Dan ben je verantwoordelijk voor de wet- en regelgeving en de berekeningen die met het mestbeleid te maken heeft.

 • ORM studenten aan het werk in broedplaats

  Process engineer

  Als process engineer ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en verbetering van nieuwe en bestaande installaties en processen. Je kunt daarnaast fungeren als 'troubleshooter'. Je leidt of neemt deel aan het projectteam vanaf het concept tot werkelijke implementatie van het product.

Doorstuderen na Technische Bedrijfskunde?

Ga je na de hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde aan de slag, of studeer je verder? Wil je een stapje hoger op? Verken de mogelijkheden bij de masters. Een spannende keuze!

 • Master Innovation Management

  Je kiest bijvoorbeeld voor de masteropleiding Innovation Management aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Daar zoom je maximaal in op zaken als productontwikkeling, business intelligence, marketing en ondernemerschap. 

 • Pre-master Business Administration

  Wil je meer met management? Dan is een pre-masteropleiding Business Administration aan de Radboud Universiteit misschien iets voor jou. Je leert meer over strategische besluitvorming en management, Human Resource, marketing en organisatiewetenschappen.

 • Master Industrial Engineering & Management

  De Master Industrial Engineering & Management aan de Universiteit Twente is een internationaal georiënteerd programma dat je klaarstoomt om processen te ontwerpen, beheersen en optimaliseren. Dat doe je in complexe organisaties die wereldwijd opereren.

 • Master Applied Data Science

  Data is key! Resultaten inschatten, effecten van een behandeling voorspellen, bezettingsgraad van een hotel optimaliseren? Allemaal data driven! Word jij de veelgevraagde specialist in dit vakgebied?

Andere mogelijkheden om door te studeren na Technische Bedrijfskunde

 • Master Business Administration​
 • Master Circulaire Economie
 • Master Technology and Operations Management
 • Master Industrial Engineering Management met specialisaties Financial Engineering & Management, Healthcare Technology & Management, Production & Logistic & Management

Volgende paginaDe inhoud van Technische Bedrijfskunde

Hoe is jouw studie opgebouwd?

technische bedrijfskunde hyster locatie