Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

Jouw carrière met Life Sciences

Ben jij klaar om vanuit het lab de gezondheid van mensen, planten en milieu te verbeteren? Ziektes bestrijden, voedseltekorten tegengaan en gewassen sterker maken: met een carrière in Life Sciences maak je écht een verschil, dicht bij huis of in het buitenland. Waar ga jij je skills inzetten?

Studenten aan het werk in lab

VideoOUR STUDENTS HELP IN CUTTING-EDGE CANCER RESEARCH

Na je studie Baankansen na Life Sciences

Jouw werkveld is de wereld om ons heen. Als expert zorg je ervoor dat die wereld gezond wordt – en blijft. Met een bachelor Life Sciences kan je op veel verschillende plekken aan de slag. In welke rol kom jij tot bloei?

 • biologie en medisch laboratoriumonderzoek student plantenpracticum laboratorium

  Moleculair plantenbiologisch researcher

  Je geeft de wereld gezonder voedsel of mooiere bloemen. Planten kunnen beter tegen droogte, of ze produceren bio-olie. Jouw bloemen zijn goed voor de bijen, maar je oma wordt ook vast blij van zo'n mooie bos! 

 • biologie en medisch laboratoriumonderzoek uitslagen noteren onderzoek

  Junior projectleider / Labmanager

  Tijdens projecten ben jij de spin in het web: je overziet het grote geheel. Je komt met innovatieve ideeën, brengt de juiste mensen samen en houdt iedereen op de hoogte van wat er moet gebeuren

 • biologie en medisch laboratoriumonderzoek student samenwerken laboratorium

  Research assistent

  Als research assistent doe je fundamenteel of toegepast onderzoek. Jouw baan? Ondersteuning geven in het lab aan andere onderzoekers. Waar? Op een universiteit of in de commerciële sector. Kies je voor commercie, dan kun je doorgroeien naar leidinggevende functies en naar banen met meer verantwoordelijkheid. Wil je verder in de academische wereld? Volg dan eerst een master of PhD.

 • biologie en medisch laboratoriumonderzoek student samenwerken laboratorium pipet

  Biotechnologisch onderzoeker

  Je onderzoekt micro-organismen. Welke kleine aanpassingen in het DNA zijn nodig om ze nuttige producten te laten maken? Zoals (meer) olie uit gist. Het is maar een voorbeeld.

Doorstuderen Masterstudie in Life Sciences

Bachelor op zak? Er zijn veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld met een master. Aan de HAN, of aan een andere universiteit in binnen- of buitenland.

 • Master Molecular Life Sciences (MSc)

  Aan de slag als projectleider én je kennis? Met de Engelstalige master Molecular Life Sciences aan de HAN stoom je jezelf klaar. Er staan grote en uitdagende onderzoeksprojecten op het programma. Je kunt deze master in voltijd of in deeltijd volgen.

 • Master Medical Biology (MSc)

  In deze Engelstalige master draait alles om het menselijk lichaam. Ontwikkel jij je tot specialist? Of sla je de brug tussen wetenschap en patiënt? Het kan allemaal met Medical Biology in Nijmegen.

 • Master Biomedical Sciences (MSc)

  Actueler dan ooit! Hoe worden mensen  ziek? En hoe maak je ze weer beter? Vragen die jij als masterstudent Biomedical Sciences gaat beantwoorden. Zo draag je met onderzoek bij aan een fijn en gezond leven voor iedereen. Deze master als deze kun je aan veel universiteiten studeren. We noemen er 2. Meer mogelijkheden? Google!

   
 • Master Plant Sciences (MSc)

  Inspelen op klimaatverandering en de groei van de wereldbevolking? Met de tweejarige Engelse master Plant Sciences ontwikkel je nieuwe plantenrassen, bestrijd je plantenziektes die de oogst bedreigen en werk je aan innovatieve, duurzame teeltsystemen. 

Dit is je studie

Vakken en projecten, stages en minors: dicht bij huis of aan de andere kant van de wereld. Dit ga je doen in de Engelstalige bachelor Life Sciences.

close up van petri schaaltje