Master Molecular Life Sciences Deeltijd

Deeltijdstudenten werken samen in een laboratorium op de HAN.
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 22nov
  Open Avond
  Nijmegen - 18:00 - 21:00
 • 22nov
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 september 2024

Ben je al analist in de life sciences en wil je doorgroeien? Ben je toe aan meer kennis en verantwoordelijkheid. Wil je zelf projecten plannen en managen. Dan is de (Engelstalige) Master Molecular Life Science in deeltijd wat voor jou!

Waarom de deeltijdstudie Master Molecular Life Sciences?

Praktijkgericht leren

Alles wat je leert kun je direct toepassen in je eigen werkomgeving. Zo werk je aan concrete innovaties.

a626218e-0cfa-11ee-acf1-02565807075b Studenten master Life Sciences Alain Barhasima en Dat Le werken in een biologielab. Op de rug Lisan Scholten

Linking pin tussen theorie en praktijk

Jij bent de verbindende schakel tussen analisten en projectleiders, afdelingen, theorie en praktijk.

wijzen naar kiemschaaltje dichtbij

De laatste inzichten

Je leert de laatste inzichten vanuit HAN BioCentre: het expertisecentrum voor biotechnologie en analyse.

a74b5868-0cfa-11ee-bef0-02565807075b Studenten van de master Molecular Life Sciences Lisan Scholten, Nouhayla Belkassem en Jayashree Jayachandran overleggen tijdens een les

Grotere kansen op de arbeidsmarkt

Na de master kun jij zelfstandig aan complexe taken werken en ben je breder inzetbaar in projecten.

a7dfa342-0cfa-11ee-8baa-02565807075b Docent Danial Godfrey en studenten Lisa Jansen, Nienke ten Cate en Dat Le van de voltijdopleiding Master Molecular Life Sciences overleggen tijdens een les

Waardering uit de beroepspraktijk

De skills die je leert tijdens de opleiding worden hoog gewaardeerd door het beroepenveld.

studenten overleggen in lab

Ngan haalt haar masterdiploma in deeltijd

Meer weten?
 

Kom naar de Open Avond op 22 november

Past de opleiding Master Molecular Life Sciences bij de volgende stap in je carrière? Ontdek het op de Open Avond op 22 november! Stel al je vragen aan docenten en studenten en proef meteen de sfeer op de campus in Nijmegen. Liever de online voorlichtingen vanuit huis volgen? Dat kan ook. 

 

d33e56b6-0cf3-11ee-9965-02565807075b Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Laboratoriumtechniek op LvS2.
Jade van Rheenen over de master 

'Een investering voor het leven'

Jade van Rheenen is research analist bij het Erasmus MC. Haar collega Mickey (én vriend) was zo enthousiast over de master Molecular Life Sciences, dat Jade besloot contact op te nemen met de HAN. En er een dag colleges te volgen. Daarna wist ze: dit wil ik! De afstand Roosendaal-Nijmegen nam ze voor lief, al was de combi ‘oprecht zwaar’.

Lees het interview met Jade

Deeltijdstudent aan het woord

Xavier Gallego y van Seijen: 'alles wat je nodig hebt, zit in de opleiding'

Vergroot je mogelijkheden

Je verrijkt jouw kennis van moleculaire en celbiologie, biochemie, biotechnologie, statistiek, bio-informatica, immunologie, vaccin-, medicijn- en diagnostische testontwikkeling. Je leert meer over het uitzetten van experimentele en projectstrategieën, wetenschappelijk schrijven en de projectorganisatie. De Engelstalige Master Molecular Life Sciences in deeltijd opent deuren, binnen of buiten de eigen organisatie.

Vaardigheden

Dit zijn vaardigheden die je zoal leert:

 • Onderzoeksvaardigheden
 • Project- en productontwikkeling
 • Schrijfvaardigheden (o.a. wetenschappelijk)
 • Communicatievaardigheden en persoonlijke effectiviteit
 • Projectmanagement

Beroepen

Deze functies sluiten bij je opleiding aan:

 • junior projectleider
 • labmanager
 • (associate) scientist
 • PhD-student
Waarom investeren in een master?
 

Voor werkgevers

De kennis en ervaring die studenten tijdens de opleiding opdoen, kunnen ze meteen toepassen in hun eigen praktijk. Daarmee zijn ze van toegevoegde waarde voor hun bedrijf/organisatie. 

a82535ce-0cfa-11ee-99fa-02565807075b Docent Danial Godfrey en student Carmen Stoffers van de opleiding Master Molecular Life Sciences
Laat je inspireren!
 

Kirsten Vlaanderen, research analist

,,Ik studeer parttime aan de HAN naast mijn baan bij CERTE Medische Microbiologie als research analist. Hier ontwikkel ik samen met mijn collega’s diagnostische testen om infecties met micro-organismen in patiënten aan te kunnen tonen. Een groot deel van deze testen bestaat uit PCR assays, maar de ontwikkelingen gaan snel en dus focussen we ons nu ook op Next Generation Sequencing (NGS).

,,Tijdens de opleiding is mijn moleculaire kennis vergroot en werd duidelijk dat het toepasbaar is in zeer veel verschillende werkvelden en banen. De opleiding is erg praktisch doordat we de theorie dienen toe te passen tijdens het maken van opdrachten en we relatief weinig tentamens hebben.

,,Deze manier van leren vind ik erg prettig en komt overeen met hoe het er op mijn werk aan toe gaat. Tevens heb ik geleerd mijn eigen projecten te beheren, projectplannen te schrijven en resultaten om te zetten in wetenschappelijk rapporten. Kortom: allemaal tools die ik goed kan gebruiken."

portret Kirsten Vlaanderen
Blijf jezelf ontwikkelen
 

Sven van der Kooi

,,Ik had bij begin van de opleiding al veel verantwoordelijkheid in mijn baan als Research Technician. Niettemin heb ik veel geleerd van deze master: de theoretische verdieping heeft me nieuwe inzichten in mijn werkveld gegeven. Ik heb nu meer overzicht en kan in nieuwe situaties teruggrijpen op een stevige theoretische achtergrond. 
 
De projectmanagementcursus en het werken aan mijn soft skills waren een waardevolle aanvulling voor mij. Wat ik van de opleiding had verwacht, is uitgekomen. Door de opleiding kan ik me in een breder gebied bewegen en heb ik de overstap gemaakt naar een nieuwe uitdaging. Ik ben nu productiespecialist bij MSD Animal Health."
machine klaarmaken in lab

Integratie in de eigen beroepspraktijk

 • Wendy Pluk van Byondis: Mijn collega’s van ‘downstream processing’ hebben veel profijt van mijn onderzoek'

  Wendy Pluk werkte als research scientist bij Synthon, nu Byondis, en studeerde Molecular Life Sciences. “Mijn afstudeerproject gaat over contaminaties (vervuilingen in de vorm van eiwitten) in een therapeutisch antilichaam dat wij produceren.”  

Kies je studievorm

De Master Molecular Life Sciences is ook te volgen in voltijd. De opleiding duurt dan 2 jaar. Vraag je je af welke variant het beste bij jou past? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan.

studenten overleggen met laptop

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Masters. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 353 0500

Volgende pagina
 

De inhoud van de Master Molecular Life Sciences deeltijd

Hoe gaat je studie er uit zien?