Dit is je studie Leraar Nederlands deeltijd

Een deeltijdstudie is flexibel en daardoor gemakkelijker te combineren met bijvoorbeeld een baan of gezinsleven. De opleiding Leraar Nederlands is dan ook modulair ingericht. In 2 tot 4 jaar kun je je lesbevoegdheid halen, waarbij je je kennis kunt verbreden met diverse minoren.

Werken in mediatheek serieus

4 jaar of 2,5 jaar studerenDe opbouw van de opleiding Leraar Nederlands deeltijd

De deeltijdopleiding Leraar Nederlands duurt 2 tot 4 jaar en bestaat uit 8 modules. De opleidingsduur kan variëren, afhankelijk van je vooropleiding(en) en werkervaring. Dit stemmen we af in een intakegesprek. In ieder jaar van je opleiding loop je stage. 

Flexibele modulesBepaal zelf de volgorde van je studie deeltijd Leraar Nederlands

De Lerarenopleiding Nederlands deeltijd bestaat uit 7 modules plus een minor. In overleg kun je enigszins schuiven met de volgorde van de modules. Je kunt zelfs verschillende modules - of delen daarvan - tegelijk oppakken. Volg je de verkorte route van 2 jaar, dan schuiven de modules in elkaar.

Student luistert naar student

Programma Ontdek de modules van de opleiding deeltijd Leraar Nederlands

"Je leert mensen kennen en deuren gaan voor je open"Student deeltijd Leraar Nederlands Dynke aan het woord

Op haar 46e begon Dynke met de Lerarenopleiding Nederlands in deeltijd. Iets wat veel anderen wel zouden willen doen, maar vaak niet durven. “Deze angst is niet nodig als je gemotiveerd bent en consequent je huiswerk bijhoudt.” De studie aan de HAN is goed te combineren met haar werk en haar gezin, omdat ze maar 1 dag per week lessen heeft.

Testimonial Dynke van den Hurk

De nodige ervaring in huis?

Dan kun je waarschijnlijk vrijstellingen krijgen. Als je veel ervaring hebt en de juiste vooropleiding, kun je je opleiding inkorten. Meer weten? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

student met open boek op rode bank

De praktische ins & outs van jouw opleiding

Wat moet je allemaal weten voordat je lesbevoegdheid gaat halen? Je leest het hier.  

Docent aan het lesgeven