Dit is je studie

Een deeltijdstudie is flexibel en daardoor gemakkelijker te combineren met bijvoorbeeld een baan of gezinsleven. De opleiding Leraar Nederlands is dan ook modulair ingericht. In 2 tot 4 jaar kun je je lesbevoegdheid halen, waarbij je je kennis kunt verbreden met diverse minoren.


4 jaar of 2,5 jaar studerenDe opbouw van de opleiding Leraar Nederlands deeltijd

De deeltijdopleiding Leraar Nederlands duurt 2 tot 4 jaar en bestaat uit 8 modules. De opleidingsduur kan variëren, afhankelijk van je vooropleiding(en) en werkervaring. Dit stemmen we af in een intakegesprek. In ieder jaar van je opleiding loop je stage. 

Studeren in coronatijd

Studeren in coronatijd werkt net even anders dan normaal. Je volgt bijvoorbeeld vaker lessen vanuit huis, omdat er maar een beperkt aantal studenten op de HAN mag zijn. Daardoor is het contact met je studiegenoten, je docenten en je studiebegeleider ook anders. We doen er alles aan om je regelmatig ‘in het echt’ te zien, en we helpen je graag op weg.

Tijdens je studie kun je dit van ons verwachten:

Verhouding online/offline 

De meeste colleges volg je online, dus op afstand, via Microsoft Teams. Elke periode kom je vier dagdelen naar de HAN om met je klas onderwijs op locatie te volgen en belangrijke zaken te bespreken met je studieloopbaanbegeleider.

Stage 

Je stageperiode (WPL1) start, zoals elk studiejaar gebruikelijk is, in november (periode 2) of in februari (periode 3).

Intro

In augustus zal er een kennismakingsbijeenkomst (op afstand via Teams of op locatie) georganiseerd worden. Hiervoor ontvang je t.z.t. een uitnodiging.

Lees meer over de start van jouw studiejaar op han.nl/flitsendestart

Bepaal zelf de volgorde van je studieFlexibele modules

De Lerarenopleiding Nederlands deeltijd bestaat uit 7 modules plus een minor. In overleg kun je enigszins schuiven met de volgorde van de modules. Je kunt zelfs verschillende modules - of delen daarvan - tegelijk oppakken. Volg je de verkorte route van 2 jaar, dan schuiven de modules in elkaar.

Ontdek de modules van de deeltijdopleiding Leraar Nederlands Programma

Deeltijdstudent Dynke aan het woord"Je leert mensen kennen en deuren gaan voor je open"

Op haar 46e begon Dynke met de Lerarenopleiding Nederlands in deeltijd. Iets wat veel anderen wel zouden willen doen, maar vaak niet durven. “Deze angst is niet nodig als je gemotiveerd bent en consequent je huiswerk bijhoudt.” De studie aan de HAN is goed te combineren met haar werk en haar gezin, omdat ze maar 1 dag per week lessen heeft.

De nodige ervaring in huis?

Dan kun je waarschijnlijk vrijstellingen krijgen. Als je veel ervaring hebt en de juiste vooropleiding, kun je je opleiding inkorten. Meer weten? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Volgende paginaDe praktische ins & outs van jouw opleiding

Wat moet je allemaal weten voordat je lesbevoegdheid gaat halen? Je leest het hier.