Dit is je studie

De deeltijdopleiding Leraar Frans biedt een mooie mix van vakken en activiteiten. Je gaat intensief aan de slag met de taalbeheersing en -beschouwing. Didactiek, onderwijskunde en pedagogiek zijn andere belangrijke thema’s. Je ontwikkelt je in verschillende fases tot een professioneel docent.

4 jaar of 2,5 jaar studerenDe opbouw van leraar Frans in deeltijd

Voordat je start plannen we een afspraak voor een persoonlijk telefonisch adviesgesprek met een van de docenten. In dit oriënterende gesprek bekijken we of de opleiding bij je past en beoordelen we je taalniveau. Bij een positieve uitkomst plannen we een een officiëel intakegesprek op de HAN. Hierin bespreken we je vooropleiding(en) en werkervaring. We stellen een persoonlijke leerroute op en houden daarbij rekening met eventuele vrijstellingen. Ook krijg je dan een goed beeld van de studieduur.

Bepaal zelf de volgorde van je studieFlexibele modules

De deeltijdopleiding Leraar Frans heeft 7 modules plus een minor. De volgorde kun je (min of meer) zelf bepalen. Je krijgt een certificaat voor elke afgeronde module. Besluit je later om toch de hele opleiding te doen? Je kunt vrijstellingen aanvragen met de certificaten: ze zijn elk 30 studiepunten waard.

Ontdek de modules van leraar Frans in deeltijd Programma

De nodige ervaring in huis?

Dan kun je waarschijnlijk vrijstellingen krijgen. Als je veel ervaring hebt en de juiste vooropleiding, kun je je deeltijdopleiding aanzienlijk inkorten. Meer weten over jouw persoonlijke leerroute? Maak een afspraak voor een adviesgesprek. 

Kom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt weten over de deeltijdopleiding Leraar Frans.