Dit is je studie

De deeltijdopleiding Leraar Frans biedt een mooie mix van vakken en activiteiten. Je gaat intensief aan de slag met de taalbeheersing en -beschouwing. Didactiek, onderwijskunde en pedagogiek zijn andere belangrijke thema’s. Je ontwikkelt je in verschillende fases tot een professioneel docent.


4 jaar of 2,5 jaar studerenDe opbouw van leraar Frans in deeltijd

Voordat je start plannen we een afspraak voor een persoonlijk telefonisch adviesgesprek met een van de docenten. In dit oriënterende gesprek bekijken we of de opleiding bij je past en beoordelen we je taalniveau. Bij een positieve uitkomst plannen we een een officiëel intakegesprek op de HAN. Hierin bespreken we je vooropleiding(en) en werkervaring. We stellen een persoonlijke leerroute op en houden daarbij rekening met eventuele vrijstellingen. Ook krijg je dan een goed beeld van de studieduur.

Studeren in coronatijd

Studeren in coronatijd werkt net even anders dan normaal. Je volgt bijvoorbeeld vaker lessen vanuit huis, omdat er maar een beperkt aantal studenten op de HAN mag zijn. Daardoor is het contact met je studiegenoten, je docenten en je studiebegeleider ook anders. We doen er alles aan om je regelmatig ‘in het echt’ te zien, en we helpen je graag op weg.

Tijdens je studie kun je dit van ons verwachten:

Verhouding online/offline 
Bij  de deeltijdopleiding Frans worden elke week, op de donderdag overdag, vakinhoudelijke lessen en begeleiding op locatie aangeboden. Vakdidactiek en Onderwijskunde zijn met studenten van andere opleidingen online te volgen.

Stage 
De stages lopen gewoon door zoals aangegeven en gepland. 

Intro 

Op donderdag 3 september wordt er een speciale introductiedag georganiseerd op locatie waar alle deeltijdstudenten uitgenodigd worden.

Overig

Voor de opleiding Frans is persoonlijk contact met de studenten erg belangrijk. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen! Tijdens de zomervakantie is Martine Bourgy vanuit de opleiding bereikbaar.

Lees meer over de start van jouw studiejaar op han.nl/flitsendestart

Bepaal zelf de volgorde van je studieFlexibele modules

De deeltijdopleiding Leraar Frans heeft 7 modules plus een minor. De volgorde kun je (min of meer) zelf bepalen. Je krijgt een certificaat voor elke afgeronde module. Besluit je later om toch de hele opleiding te doen? Je kunt vrijstellingen aanvragen met de certificaten: ze zijn elk 30 studiepunten waard.

Studenten die je voorgingenEen dag uit het leven van deeltijdstudent Carin

Onze student Leraar Frans deeltijd aan het woord  Ludwina gaat er 100% voor!

Met nog ruim 20 arbeidsjaren te gaan, vroeg Ludwina zich af of ze 'voor altijd' communicatieadviseur wilde blijven. In haar huidige baan als OOP'er (onderwijs ondersteunend personeel) op een middelbare school werd het gevoel om docent te worden aangewakkerd. 

Ontdek de modules van leraar Frans in deeltijd Programma

De nodige ervaring in huis?

Dan kun je waarschijnlijk vrijstellingen krijgen. Als je veel ervaring hebt en de juiste vooropleiding, kun je je deeltijdopleiding aanzienlijk inkorten. Meer weten over jouw persoonlijke leerroute? Maak een afspraak voor een adviesgesprek. 

Kom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt weten over de deeltijdopleiding Leraar Frans.