Dit is je studie

Hoe zorg je dat leerlingen in het Engels kunnen communiceren? Waaraan kun je zien of een leerling daadwerkelijk leert? Diverse pedagogische en didactische zaken komen aan de orde tijdens deze opleiding waarbij je docent Engels kunt worden. Ook taalbeheersing en stage spelen een belangrijke rol.


4 jaar of 2,5 jaar studerenDe opbouw van de opleiding Leraar Engels deeltijd

De deeltijdopleiding Leraar Engels duurt 2 tot 4 jaar en bestaat uit 8 modules. De opleidingsduur en je persoonlijke leerroute zijn afhankelijk van je vooropleiding(en) en werkervaring. Dit stemmen we af in een intakegesprek. In ieder jaar van je opleiding loop je stage. 

Studeren in coronatijd

Studeren in coronatijd werkt net even anders dan normaal. Je volgt bijvoorbeeld vaker lessen vanuit huis, omdat er maar een beperkt aantal studenten op de HAN mag zijn. Daardoor is het contact met je studiegenoten, je docenten en je studiebegeleider ook anders. We doen er alles aan om je regelmatig ‘in het echt’ te zien, en we helpen je graag op weg.

Tijdens je studie kun je dit van ons verwachten:

Verhouding online/offline 

Het meeste onderwijs zal online plaatsvinden. Eerstejaars kunnen in periode 1 naar verwachting 4 maandagen naar de opleiding komen voor contactmomenten. De overige 4 weken zal het onderwijs volledig online vormgegeven worden. Voor ouderejaars zijn de contactmomenten voorlopig verplaatst. waardoor er de mogelijkheid is om wekelijks contact te hebben op donderdagmiddag en donderdagavond.

Stage 

Het middelbaar onderwijs zal in september weer volledig op locatie plaatsvinden. Dat geldt niet voor het mbo-onderwijs. Dit heeft invloed op het aantal beschikbare stageplaatsen.

Intro

De eerste (kennismakings-)bijeenkomst zal plaatsvinden op maandag 31 augustus, op locatie.

Deze informatie is onder voorbehoud! Wijzigingen voorbehouden. Lees meer over de start van jouw studiejaar op han.nl/flitsendestart

Bepaal zelf de volgorde van je studieFlexibele modules

De deeltijdopleiding Leraar Engels heeft 7 modules plus een minor. Je volgt vakken uit verschillende modules, zodat er een programma ontstaat dat is afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden.

Studenten die je voorgingenEen dag uit het leven van deeltijdstudent Sevinc

Bahtiyar doet waar hij gelukkig van wordtStudent Leraar Engels deeltijd aan het woord 

Dat Bahtiyar ooit les zou geven op een middelbare school, had hij tijdens zijn baan als ICT-trainer nooit gedacht. Na 15 jaar werkzaam geweest te zijn in deze functie, besefte hij dat hij een hele andere kant op wilde. Sinds kort is hij afgestudeerd aan de deeltijdopleiding Leraar Engels. 

Ontdek de modules van de deeltijdopleiding Leraar Engels Programma

De nodige ervaring in huis?

Dan kun je waarschijnlijk vrijstellingen krijgen. Als je veel ervaring hebt en de juiste vooropleiding, kun je je opleiding inkorten. Meer weten? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Volgende paginaPraktische informatie over jouw opleiding

Wat komt er kijken bij docent Engels worden? De antwoorden op al je praktische vragen vind je hier.